R. Karbauskio ir G. Landsbergio ginčai netyla: Gabrieliau, jūs neturite ką veikti?

Ginčai tarp „valstiečių“ lyderio Ramūno Karbauskio ir opozicijos lyderio Gabrieliaus Landsbergio prasidėjo dar Seniūnų sueigos posėdyje.

G. Landsbergis iškėlė klausimą, kada ministrai Vyriausybės valandoje dalyvaus gyvai, o ne nuotoliniu būdu. Tuo metu R. Karbauskis teigė, kad konservatorių lyderis, keldamas tokius klausimus, neturi ką veikti, ir dar kartą priminė, kad dėl saugumo ministrai dirbs nuotoliniu būdu.

„Norėčiau pasiteirauti dėl Vyriausybės valandų. Mes jau grįžtame į normalų ritmą, kiek laiko mes įsivaizduojame, kad Vyriausybės valandos vyks nuotoliniu būdu? Keistas dalykas, kai ministrai, ypatingai tie, kurie yra ir Seimo nariai, atbūna iki 11 val., tuomet išvažiuoja į Vyriausybę ir po valandos mes turime juos prisijungusius. Nematau didelio pokyčio ten saugumui, jeigu tie patys žmonės vis tiek esame. Tai gal galima būtų prašyti, kad ministrai tiesiog ateitų“, – kalbėjo G. Landsbergis.

R. Karbauskis teigė, kad koronavirusas niekur nedingo, todėl Seimo nariams reikia elgtis atsakingai. Taip pat, pasak jo, Vyriausybės narių nėra daugiau, todėl juos reikia ypač saugoti.

„Jūs tikriausiai suprantate, kad riba tarp situacijos, kuri buvo prieš mėnesį, labai maža. Niekur tas virusas nedingo. Turime labai aiškiai suprasti – mes galime kalbėti kiek nori, kad jau viskas grįžta į savo vietas, bet virusas niekur nedingo. Kai kuriose šalyse situacija labai staigiai blogėjo. Ji buvo gera, paskui blogėjo, galiu minėti tokių pavyzdžių. Tai supraskime, kad mes turime būti ir pavyzdys. (...) Seimas susirenka ne atvirame ore ir dar per šimtą asmenų, bet mes tai darome, nes kitaip neįmanoma. Bet supraskime situaciją, kad mes negalime elgtis neatsakingai. (...) Buvo premjero aiškus pasakymas – Vyriausybės nariai turi būti saugomi visais įmanomais būdais, nes jų ribotas skaičius ir jie labai atsakingą darbą padaro. Tad tol kol bus ši grėsmė, jie taip dirbs, ir tai supraskime. Tai nesikeis. Mūsų pareiga suprasti Vyriausybės norą išsaugoti savo narius sveikus“, – sakė R. Karbauskis.

G. Landsbergis sakė nesuprantantis, kai kiekvieną savaitę karantinas švelnėja ir žmonės lankosi parduotuvėse, bet ministrai kažkodėl negali gyvai dalyvauti Vyriausybės valandoje Seime. G. Landsbergis klausė, ar valdantieji nori išvengti nemalonių klausimų premjerui.

„Jeigu ministrai, A. Veryga, S. Skvernelis, ateina į posėdžių salę, tai gal tų, kurie ir ateina į posėdžių salę, galime jų paprašyti, kad jie salėje ir pasiliktų, kad galėtume jų paklausinėti gyvai. Mano toks siūlymas, nes argumentų aš nesuprantu, kaip pasikeičia saugumo situacija žmogui, kai jis pusvalandžiui parbėga į Vyriausybę, atsisėda už ekrano ir vėliau vėl grįžta į Seimą. Jokios logikos nėra. Nebent jūs norite juos slėpti. Ar jūs norite, kad būtų kažkoks atstumas ir juos čia išaukštinti (...) Tvarkoj, jūsų teisė, jūs turite balsų ir galite apskritai Seimą uždaryti ir padaryti, kad čia nieko nebūtų. Jūs tai ir bandėte jau daryti. Ačiū, Dievui, nepavyko. Mano klausimas, ar galima sužinoti, kada Vyriausybė, ar bent jau tie, kurie yra Seimo nariai, dirbtų kaip yra priimta Seime dirbti?“, – klausė G. Landsbergis.

Tvarkoj, jūsų teisė, jūs turite balsų ir galite apskritai Seimą uždaryti ir padaryti, kad čia nieko nebūtų. Jūs tai ir bandėte jau daryti. Ačiū, Dievui, nepavyko.

Į diskusiją įsikišo ir Agnė Širinskienė. Ji stebėjosi, kad G. Landsbergis nesugeba prisitaikyti prie naujovių ir neišmoko naudotis nuotolinėmis priemonėmis.

„Ar jums čia sudėtinga būna paklausti Vyriausybės narių? Ar klausimų jūs nesuprantate, ar jūs nesugebate užduoti jų, kada yra nuotoliniu būdu? Kur čia problema? Aš suprantu, kad norisi geriau pamatyti vienaip, ar kitaip, bet nuotolinis darbas yra (...) Aš manau, kad reikia mokytis naudotis nuotolinėmis priemonėmis, jauni žmonės esame“ , – stebėjosi A. Širinskienė.

„Kada jūs atsakote klausimu į paklausimą, atrodo, kad jūs vengiate atsakymo. Susidaro įspūdis, kad jūs bijote atsakyti į paprastą klausimą“, – atsakė G. Landsbergis. Tačiau jį nutraukė R. Karbauskis, klausdamas, ar kolega neturintis ką veikti, kad tokius klausimus kelia Seniūnų sueigos metu.

„Gabrieliau, jūs neturite ką veikt? (...) Gerbiamas Seimo nary, jūsų klausimas bus perduotas Vyriausybei, jis nėra mums, jis yra Vyriausybės nariams ir jis bus jums atsakytas raštu, jeigu jūs to prašysite“, – teigė R. Karbauskis.

Mišrios Seimo narių grupės atstovas Andrius Mazuronis siūlė R. Karbauskiui apsilankyti kurį nors vakarą prie Jono Basanavičiaus paminklo Vilniuje.

„Aš trumpą pastabą: neapgaudinėkime savęs. Kuomet leidžiame lauke susirinkimus iki 30 žmonių, tai būkime sąžiningi, Ramūnai, išeikit prie Basanavičiaus paminklo vakare ir pamatysite 100 žmonių atviroje erdvėje, be kaukių ir geriančių alų“, – teigė jis.

Seimo pirmininkas Viktoras Pranckietis siūlė diskusiją nutraukti.

„Gerbiami kolegos, aš noriu pasiūlyti, kad nekiltų tokių klausimų, tai reikia reglamentuoti kaip ir komitetų darbą, kada jis turi būti nuotolinis, kada jis turi būti akivaizdus, tuomet nekiltų tokių emocinių apsisprendimų“, – sakė jis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
Tai KADA tą Broilerį užkardysit?..

Prunskienės

Prunskienės  portretas
,, anūkas,, atidirbinėja..,, bambalinė,, vagių ir melagių vyriausybė..

Anonimas

Anonimas portretas
Ne jau tikrai tas išgama svarbesnių klausimų ir darbų nebeturi. Veltėdis kaip ir Austėja iš gyvačių lizdo. Perka mokykloms pastatus už 1€ ,tinginiauja dykaduonis ir dar neleidžia dirbti tiems ,kuriems rūpi Luetuvos žmonės . Nepasiduokit Ramūnai tam silpnapričiui ,nesąžiningam Gabrieliui. Jūsų vienintekė iki šiol seime esanti oartija dirbanti Lietuvos žmoniems. Šaunuoliai! Gerbiu Jus ir linkiu geros sveikatos .
VISI KOMENTARAI 19

Galerijos

Daugiau straipsnių