Prokuratūra nutraukė tyrimą Panevėžio mero atžvilgiu

Prokuratūra pirmadienio vakarą pranešė, kad nutraukė ikiteisminį tyrimą Panevėžio mero Ryčio Mykolo Račkausko atžvilgiu.

„Tokį sprendimą tyrimui vadovavusi prokurorė priėmė įvertinusi Specialiųjų tyrimų tarnybos pareigūnų byloje surinktus duomenis“, – rašoma prokuratūros pranešime žiniasklaidai.

Teisėsauga merui buvo pateikusi įtarimus dėl neteisėtų nurodymų, siekiant sudaryti palankias sąlygas kai kurioms įmonėms laimėti viešųjų pirkimų konkursus.

Šiame tyrime įtarimai buvo pateikti ir mero jo patarėjai Gintarei Maskoliūnienei bei verslininkui Gintarui Jurgėlai. 

Tačiau po daugiau kaip dvejus metus trukusio tyrimo prokuratūra nusprendė, kad visų jų veiksmuose nusikaltimo nebuvo, o surinktą medžiagą turėtų vertinti Vyriausioji tarnybinės etikos komisija ir Viešųjų pirkimų tarnyba.

Iš šio didelės apimties ikiteisminio tyrimo anksčiau buvo atskirtos dvi baudžiamosios bylos, kurios šiuo metu nagrinėjamos pirmos instancijos teismuose. Šiaulių apygardos teismas nagrinėja bylą, kurioje Panevėžio miesto meras ir jo patarėja kaltinami piktnaudžiavimu tarnyba. Panevėžio apylinkės teismo Panevėžio rūmuose nagrinėjama baudžiamoji byla dėl kyšininkavimo vykdant savivaldybės projektą, kur kaltinimai dėl kyšininkavimo pareikšti vienos bendrovės vadovui.

Pranešimą spaudai apie tyrimo nutraukimą prokuratūra išplatino jau pasibaigus darbo dienai, 17 val. 53 min.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Nereikia

Nereikia portretas
Ot, mentažmogiai kyšininkai, na kokį pavyzydį visuomenei rodo.

AŠ Manau

AŠ Manau portretas
Manau,kad dvejus metus teisėsaugą nedirbo,o tik kaip sako trynė lazankes.O mes jiems tokias algas mokame.Juk daugelio bylu pareiškiama;pritrūko įrodymu.Ir du metai alga be reikalo ,o ir žmogui gyvenimas sugadintas.O jei nupirko tai dar didesnė blogybė.

Saulius

Saulius portretas
Apsisyko i kelnes mentasnukiai kurie ira dar didesni kisininkai nei rackauskas,matomai rackauskas pinigu dave sargasuniams kad lystu i buda ir nelotu
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių