Interneto chuliganai Prezidentūros ramybėje nepalieka: bestuburis.lt vis dar veikia

  • Teksto dydis:

„Šią situaciją vertiname kaip chuliganizmą skaitmeninėje erdvėje“, – praėjusį penktadienį apie programišių akibrokštą, kai buvo sukurtas internetinis adresas homofobas.lt, vedantis į oficialią Prezidentūros internetinę svetainę, sakė Prezidentūros atstovas. Vėliau laukė dar vienas nemalonus momentas – buvo sukurtas ir internetinis adresas bestuburis.lt.

Pirmadienio rytą žmonės, suvedę homofobas.lt, jau nebuvo nukreipiami į oficialią Prezidentūros svetainę, tačiau internetinis adresas bestuburis.lt dar veikė. 

Interneto svetainių registre domreg.lt teigiama, jog bestuburis.lt yra registruotas rugsėjo 24 dienos, penktadienio, popietę. 

Savininkas yra fizinis asmuo, kurio duomenys viešai neskelbiami.

Adresas registruotas per paslaugų tiekėją „Interneto vizija“.

Primename, kad praėjusį ketvirtadienį, Prezidento Gitano Nausėdos vizito Čikagoje metu, jam sakant kalbą vietos bendruomenėje, iškeltas jį homofobija kaltinantis plakatas. Penktadienio popietę interneto naršyklėje įvedus svetainės adresą homofobas.lt, šis nuvedė į oficialią Prezidentūros svetainę www.lrp.lt.

Netrukus po šio programišių akibrokšto, Lietuvos Respublikos Prezidento kanceliarija socialiniame tinkle  „Facebook“ pasidalijo darbo skelbimu – jame rašoma, kad ieškomas IT specialistas.

G. Nausėdos patarėjas Ridas Jasiulionis portalui kauno.diena.lt penktadienį teigė, kad šis programišių akibrokštas vertinamas kaip chuliganizmas.

„Šią situaciją vertiname kaip chuliganizmą skaitmeninėje erdvėje. Prezidentūra kreipėsi į paslaugų teikėją UAB „Interneto vizija“, kad jį sustabdytų, – redakcijai atsiųstame laiške rašė R. Jasiulionis. – Jūsų minimas darbo skelbimas su šiandienos chuliganizmu nėra susijęs, jis paskelbtas lrp.lt puslapyje maždaug prieš savaitę.“

Portalas kauno.diena.lt kreipėsi į Prezidentūrą dėl komentaro apie situaciją dėl internetinio adreso bestuburis.lt. Gavę atsakymus publikaciją papildysime.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Pykstama

Pykstama portretas
Už teisybe

Chuliganai teisūs

Chuliganai teisūs portretas
Kad antivakseris, homofobas ir bestuburis yra akivaizdu, tie domenai nukreipia labai tiksliai, į prezidentūrą. Kažkoks šeimų maršo skuduras čia, o ne prezidentas.

Klpd.

Klpd. portretas
Kai kokią nepatinkančią asmeninę FB paskyrą tai tuojau pat ,,užbanina"( ji pararandama visiems laikams) ir net nesuprasi kodėl, o čia Valstybės Prezidentą šlykščiausiai įžeidinėja ir nieko?
VISI KOMENTARAI 13

Galerijos

Daugiau straipsnių