Prezidentė perdavė senatoriui J. McCainui skirtą Lietuvos apdovanojimą

  • Teksto dydis:

Lietuvos Respublikos prezidentė Dalia Grybauskaitė vizito Niujorke metu JAV senatoriaus Johno McCaino našlei Cindi perdavė jos vyrui skirtą Lietuvos valstybinį apdovanojimą.

Už nuopelnus mūsų šaliai senatorius Vytauto Didžiojo ordino Komandoro didžiuoju kryžiumi apdovanotas šių metų liepos 6-ąją.

Pasak prezidentės, J. McCainas buvo išskirtinis Lietuvos draugas, visada rėmęs mūsų valstybę. Senatorius itin svariai prisidėjo prie paramos telkimo mūsų šaliai, jos gynybai ir piliečių saugumui. Jis aktyviai palaikė artimus ryšius tarp Europos ir JAV, pasisakė už transatlantinės bendruomenės vienybę ir bendradarbiavimą. Senatorius visada pabrėžė karinės paramos Europai svarbą, ypač akcentuodavo būtinybę padėti mūsų šalims apsiginti nuo bet kokių grėsmių.

A. Ufarto / BFL nuotr.

Paskutinį kartą Lietuvoje J. McCainas lankėsi 2016 m. pabaigoje. Susitikime su šalies vadove kalbėta apie Lietuvos ir JAV bendradarbiavimą gynybos srityje, saugumo padėtį Europoje ir mūsų regione.

J. McCainas mirė šių metų rugpjūtį sulaukęs 81-erių.

Darbo vizito į Niujorką atvykusi prezidentė sakys kalbą Jungtinių Tautų (JT) Generalinės Asamblėjos sesijoje. Vėliau vadovaus Lietuvos inicijuotam aukšto lygio renginiui apie moterų ekonominį įgalinimą. Renginyje, pasak Prezidentės spaudos tarnybos, dalyvaus JT generalinis sekretorius, Kroatijos, Estijos ir Maltos prezidentės, Norvegijos ir Bangladešo premjerės, JT vyriausioji žmogaus teisių komisarė, Pasaulio banko vadovas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Petras Mureika:

Petras Mureika: portretas
špygą taukuotą jam, kaip sako TADAS BLINDA, o ne apdovanojimą...!!!

Petras Mureika:

Petras Mureika: portretas
...nematau jokio pagrindo už ką galima būtų jam įteikti tą apdovanojimą, tuo labiau, kad jis dalyvavo grobikiškame kare prieš Vietnamo tautą, pabuvojo tenai nelaisvėje, tegul džiaugiasi, kad jo ten nenukepė,..... ...tai išeina, kad jis - karo nusikaltėlis ????!!!!!!! Tai kodėl mūsų žemo intelekto politikai tai daro ??? Galimai jie - nėra laisvi savo sprendimuose ? .......kas ten žino, juk pardavė mūsų Lietuvėlę s potrochami amerikiečiams ir vakariečiams... ....ačiū dievui, kad šio apdovanojimo į rankas negavo patsai makeinas... .. dar nežinia..... .... kur dabar styro jo apgailėtina siela... a n a p u s...!!! ...prosti minia gospodi....!!!

ir vėl

ir vėl portretas
nagradili pasmiertna... Kodėl žmonės neišmoksta vertinti vieni kitų dar gyviems esant??? Gal jausmas, kad tavo pastangas įvertino (visai to nesitikint, juk darai tai, kuo tiki), būtų priežastis dar ir šnd gyventi ir daryti gerus darbus?
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių