Prezidentas pasveikino Kroatiją Valstybės dienos proga

  • Teksto dydis:

Prezidentas Gitanas Nausėda pasveikino Kroatijos prezidentą Zoraną Milanovičių ir visus šalies žmones 32-ųjų Valstybės dienos metinių proga.

Prezidento sveikinime teigiama, kad šiais metais Lietuva ir Kroatija mini diplomatinių santykių užmezgimo trisdešimtmetį, o mūsų valstybes sieja tvirti, bendromis vertybėmis ir principais paremti dvišaliai santykiai.

„Būdamos Europos Sąjungos partnerėmis ir sąjungininkėmis NATO kartu siekiame taikos ir stabilumo užtikrinimo artimiausioje ES kaimynystėje bei visame pasaulyje. Turime visapusiškai prisidėti prie saugumo stiprinimo regione remdami NATO atvirų durų politiką ir užtikrindami greitą ir sklandų šalių kandidačių Suomijos ir Švedijos priėmimą į Aljansą“, – rašoma prezidento sveikinime.

Lietuvos vadovas išreiškė lūkestį, kad Lietuva ir Kroatija ir toliau išliks bendramintėmis šalimis, tvirtai remiančiomis Ukrainos eurointegracijos tikslus. Prezidentas pabrėžė, kad turime visomis įmanomomis priemonėmis remti Ukrainos žmones jų kovoje už laisvę ir visos Europos ateitį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių