Premjerė: R. Petraičio situacijos vertinimai pasirodė nutolę nuo tikrovės

Premjerė Ingrida Šimonytė teigia, kad nuomonę apie Nacionalinio visuomenės sveikatos centro (NVSC) direktoriaus Roberto Petraičio veiklą susidarė dar iki darbą pradedant jos vadovaujamai Vyriausybei. Pasak jos, R. Petraičio inicijuoto susitikimo metu jai pasirodė, kad iš posto raginamo trauktis NVSC vadovo situacijos vertinimai yra atitrūkę nuo tikrovės.

„Aš (su R. Petraičiu – ELTA) kalbėjausi dar iki Vyriausybės darbo pradžios. Jis pats pasiprašė su manimi susitikti – tai aš kaip mandagus žmogus susitikau“, – LRT radijui antradienį sakė I. Šimonytė.

„Mes nekalbėjome apie jo pasitraukimą, mes kalbėjome apie tai, kaip jam atrodo institucijos darbas – kaip jis įsivaizduoja institucijos veiklą. Aš tiesiog klausinėjau apie jo situacijos vertinimus ir man jie pasirodė truputėlį nutolę nuo tikrovės“, – teigė ji, pažymėdama, kad, nepaisant susidariusio įspūdžio apie NVSC vadovą, ne ji turi spręsti dėl R. Petraičio likimo einant pareigas.

Pasak jos, apskritai geriausiai būtų, kad patys vadovai įsivertintų kritiškai.

„Geriausia būtų, jei žmonės kritiškai vertintų savo atitikimą einamoms pareigoms arba tikrai pademonstruotų gebėjimą tą darbą patobulinti arba, jeigu nepavyksta to padaryti, leistų padaryti tą kitiems. Kartais taip jau būna, kad žmonės įvairiais būdais prisiriša prie savo pozicijos nedarbingumais ar kitomis priemonėmis. Tada reikia spręsti konvenciniais, teisniais metodais“, – apibendrino I. Šimonytė.

Geriausia būtų, jei žmonės kritiškai vertintų savo atitikimą einamoms pareigoms.

ELTA primena, kad, nepaisant sveikatos apsaugos ministro raginimų, R. Petraitis atsisakė trauktis iš pareigų. NVSC vadovo teigimu, jis taip ir neišgirdo konkrečių priežasčių, leidusių suabejoti jo darbu.

Pasak R. Petraičio, jei bus pateikti konkretūs jo vadovaujamos įstaigos ar jo veiklos trūkumai, jis į postą įsikibęs nesilaikys.



NAUJAUSI KOMENTARAI

to manyčiau

to manyčiau portretas
Pasidalink savo nuomonę su durnyno kaimynais.Ji jiems turėtų patikti...

ALGIS

ALGIS portretas
Ir dabar kasdieną ne visi apskaitomi , nemanau , kad PETRAITIS TOKS KVIALAS , KAD NESIIMTŲ PRIEMONIŲ , čia šuo pakastas kažkur kitur .

manyčau

manyčau portretas
prasta premjerė Šimonytė ,nes yra be idėjų ,formalistė ir be nuomonės ,kopijuoja kitų šalių premjerų darbą .Bėda buvo su ja ir kai buvo finansų ministrė ,bet dar didesnė bėda su šitais jos "smėlio dėžės "ministrais .Manau ,po 4m vėl grįšime prie valstiečių -žaliųjų ,nes kaip norite taip sakykite ,bet p.Skvernelis buvo puikus premjeras(nors ir "kaštakošis" ir buvo praeity puikus vidaus reikalų sistemos ministras. Bilotaitė vargšė ,nei iškalbos ,nei nuovokos ,visiškas nulis ,kaip ir visa Šimonytės komanda .Gaila ,kad tokie piemenys mokosi būti ministrai sėdėdami ministro kėdėse ir dar su šitiek patarėjų .Ar protingam ministrui reikia tiek patarėjų ,kiek dabar turi šitie piemenys ?
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių