Politinę areną paliko dvyliktasis Seimas

  • Teksto dydis:

Baigdamas dvyliktojo Seimo kadenciją parlamento pirmininkas Viktoras Pranckietis teigė, kad šios kadencijos metu pavyko pažaboti demokratijai kilusias rizikas, atsirado mažiau pakantumo korupcijai.

„Praėjo ketveri metai ir šiandien, nuskambėjus pirmininkaujančiojo gongui, kiekvienas iš šios salės išeisime jau žinodami, kaip per šią kadenciją prisidėjome prie Lietuvos nepriklausomybės stiprinimo ir Lietuvos žmonių gerovės“, – baigdamas paskutinį šios kadencijos plenarinį posėdį sakė jis.

„Tikiu, kad šios kadencijos metu pažabojome daug mūsų demokratijai kilusių rizikų, susidorojome su įvairiais iššūkiais jai. Seime mačiau nuoširdų norą užtikrinti pagarbą Seimo nario priesaikai“, – teigė Seimo pirmininkas.

Tikiu, kad šios kadencijos metu pažabojome daug mūsų demokratijai kilusių rizikų, susidorojome su įvairiais iššūkiais jai.

V. Pranckietis taip pat tvirtino matęs pastangas stiprinti ir ginti įvairią žiniasklaidą Lietuvoje.

„Nors nuomonės dėl priemonių išsiskirdavo, neabejoju, diskusijos išdava liks pozityvą kursiančiu precedentu“, – sakė jis.

V. Pranckietis pasidžiaugė, kad ir opozicija, ir valdantieji sutardavo dėl nacionalinio saugumo, kovos su korupcija.

„Negaliu sakyti, kad visi procesai buvo vienodai tikslingi ir naudingi, tačiau jaučiu žymiai mažiau pakantumo korupcijai tiek mūsų visuomenėje, tiek mūsų tarpe“, – sakė jis.

Anot Seimo pirmininko, parlamente vykę diskusijos ir ginčai sustiprino demokratiją.

„Kasdien mačiau, kaip šio Seimo kolegos neleido vieni kitiems nuobodžiauti. Tvirtos pozicijos vedė į aistringas diskusijas viešojoje erdvėje, komitetuose ir plenarinių posėdžių salėje. Tai konsolidavo Seimo frakcijas, paryškino ideologinius skirtumus partinėje mūsų šalies sistemoje ir leido Lietuvos piliečiams aiškiau pamatyti savo atstovavimą Seime. Neabejoju, kad tai paskatino ir daugelį savęs dar neradusių Seime, aktyviau įsitraukti į 2020-ųjų Seimo rinkimus. Taip stiprėja mūsų valstybė ir demokratija joje“, – kalbėjo jis.

Į pirmą posėdį dvyliktasis Seimas susirinko 2016 metų lapkričio 14 dieną. Per tą laiką surengta trylika sesijų: devynios eilinės ir keturios neeilinės.

Pagal priimtus teisės aktus šis Seimas yra rekordininkas: jų priimta daugiau kaip 3330, iš jų – per 2400 yra įstatymai.

Nuo 1992 metų nė vienos kadencijos Seimas nėra nei pasiekęs, nei peržengęs 3 tūkst. teisės aktų ribos. Per vieną posėdį parlamentarai vidutiniškai priimdavo po 7,4 teisės akto.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

ozydels

ozydels portretas
singer jau spejo lithuanams uzsakyti /skiepu/ nezinia is kur tik brangiu ir neiteisintu ir verygos pagalba /gydys/ lietuvius tai tokia /ge ra/ naujena .
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių