Partijų reitinge konservatorius aplenkė „valstiečiai“

Partijų reitinge valdančioji Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga (LVŽS) po ilgo laiko nežymiai, tačiau aplenkia opozicinę Tėvynės sąjungą-Lietuvos krikščionis demokratus (TS-LKD), rodo dienraščio „Lietuvos rytas“ šeštadienį skelbiama apklausa.

Už „valstiečius“ Seimo rinkimuose savo balsą atiduotų 14,9 proc. gyventojų (15 proc. liepą), o konservatorių populiarumas sumažėjo nuo 16,7 iki 14,5 procentų.

„Pirmą kartą per metus laiko valstiečiai vėl pirmi. Tas skirtumas statistinės paklaidos ribose, bet, kaip ir sporte, šimtoji dalis sekundės nulemia auksą, ir čia skirtumas labai mažas, bet „valstiečiai“ pirmauja“, – BNS sakė apklausą atlikusios bedrovės „Vilmorus“ vadovas sociologas Vladas Gaidys.

Kitos partijos smarkiai atsilikusios nuo lyderių: Darbo partijai savo balsą žada 6,4 proc. apklaustųjų (6,1 proc. liepą), „Tvarkai ir teisingumui“ – 6,3 proc. (6,8 proc.) apklaustųjų.

Lietuvos socialdemokratų ir Lietuvos socialdemokratų darbo partijų reitingas identiškas – 4,5 procento. Liberalų sąjūdis sulauktų 3,4 proc. (2,2 proc. liepą) gyventojų paramos.

„Liberalų sąjūdis truputį svyruoja, šį kartą jie praeina, nuo visų gyventojų 3,4 proc., bet kadangi daug kas neturi nuomonės, neis balsuot, nuo balsuojančių 5,7 procento. Jie ties ta riba, apie penkis procentus, svyruoja“, – BNS sakė V. Gaidys.

Reprezentatyvią visuomenės nuomonės apklausą dienraščio „Lietuvos rytas“ užsakymu „Vilmorus“ atliko rugsėjo 7–16 dienomis. Paklaida siekia 3,1 proc.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Ir vel

Ir vel portretas
Melas lansberginis vel.. kas renka ir balsuoja, niekad negirdejau kad kazkas is mano pazystamu dalyvautu kokioj apklausoj.

Alis Petkus...

Alis Petkus... portretas
tas ten nuotraukoje amžinai neišsimiegojęs... aiškiai matot?...

Kęstas

Kęstas portretas
Konservatoriams kenkia tai, kad jie neturi tikro vadovo. "Galėjai juos gerbti ar smerkti, bet nebuvo jokių abejonių, kad V. Landsbergis ir A. Kubilius vadovavo TS-LKD, formavo jos politiką, priėmė lemiamus sprendimus. G. Landsbergis – menkas jų šešėlis, kuris neturi vadovo savybių, aiškios programos ar siekių. Jis labiau primena partijos pirmininko spaudos atstovą negu patį pirmininką. Tai svarbu, nes partija dažnai sutapatinama su jos vadovu; jo įvaizdis veikia partijos įvaizdį. Landsbergis partijai vadovauja jau trejus metus, tad turėjo pakankamai laiko išvystyti vadovavimo įgūdžių bei gebėjimų.Tai, kad jis lig šiol to nepadarė, ko gero, reiškia, kad jis jų neturi." Nuorodas ir platesnį aptarimą galima rasti, guglinant žodžius apie mokslą-studijas-ekonomiką.
VISI KOMENTARAI 14

Galerijos

Daugiau straipsnių