Panevėžio meras žada skųsti teismo skirtą baudą: byla – sukurpta iš nieko

Panevėžio meras Rytis Mykolas Račkauskas žada skųsti teismo skirtą baudą byloje dėl piktnaudžiavimo tvirtindamas, jog yra nekaltas, o teismo sprendimas – neobjektyvus.

„Mano akimis, nėra normalu apie porą metų sekti žmogų tiesiog bandant prie kažko prisikabinti, o neradus – peržiūrėti sukauptą medžiagą, iš jos sukurpti visiškai su realybe nieko bendro neturinčią istoriją ir jos pagrindu bandyti nuteisti. Lieka tik apgailestauti“, – BNS pirmadienį sakė meras.

Anot jo, pirmosios instancijos teismai būna linkę palaikyti panašius kaltinimus, kai aukštesnės instancijos teismai „dažnai priima kitokius sprendimus“.

„Nuo pat pradžių sakau ir sakysiu: nesu padaręs jokio man inkriminuojamo nusikaltimo (...). Manau, kad teismas nesugebėjo, o gal nenorėjo objektyviai įvertinti visų įrodymų, todėl teks kreiptis į aukštesnės instancijos teismą ir siekti nešališko vertinimo. Tikiuosi teisingo sprendimo“, – tvirtino R. M. Račkauskas.

Mano akimis, nėra normalu apie porą metų sekti žmogų tiesiog bandant prie kažko prisikabinti, o neradus – peržiūrėti sukauptą medžiagą, iš jos sukurpti visiškai su realybe nieko bendro neturinčią istoriją.

Šiaulių apygardos teismas pirmadienį merą pripažino kaltu dėl piktnaudžiavimo ir skyrė jam 30 tūkst. eurų baudą.

Panevėžio vadovas kaltintas per savo patarėją Gintarę Maskoliūnienę davęs neteisėtų nurodymų savivaldybės tarnautojams, taip siekęs, kad savivaldybės organizuojamų viešinimo ir komunikacijos srities viešųjų pirkimų laimėtoja taptų su verslininku Mariumi Vaupšu susijusi įmonė „Lukrecijos reklama“.

G. Maskoliūnienė taip pat pripažinta kalta, jai skirta 25 tūkst. eurų bauda.

Tiek meras R. M. Račkauskas, tiek patarėja G. Maskoliūnienė šiuo metu eina savo pareigas, jie nėra nušalinti.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių