Paaiškėjo, kas VRK pakeis atsistatydinusį konservatorių V. Semešką

  • Teksto dydis:

Tėvynės-sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS–LKD) partijos prezidiumas į Vyriausiąją rinkimų komisiją (VRK) deleguoja Seime partijos frakcijoje jau aštuonerius metus dirbančią Gitaną Matiekuvienę.

Savo atstovą VRK konservatoriai keičia TS-LKD partijos deleguotam komisijos nariui Viliui Semeškai atsistatydinus ir apsisprendus dalyvauti 2020 metų Seimo rinkimuose.

„G. Matiekuvienė yra aktyvi partijos narė. Į VRK deleguojame itin profesionalią ir atsakingą jaunosios kartos atstovę. Tikime, kad jos indėlis komisijos darbe, siekiant užtikrinti maksimalų skaidrumą, bus tikrai svarbus“, – sakė TS-LKD frakcijos Seime vadovas Gabrielius Landsbergis.

G. Matiekuvienė TS-LKD partijai priklauso nuo 2012 m., yra partijos tarybos narė. Šiuo metu dirba Seimo kanceliarijoje TS-LKD frakcijos narės patarėja.

„VRK nario pareigas vertinu kaip labai atsakingas. Laukia intensyvus darbas, nes jau nuo balandžio 11 d. prasidės Seimo rinkimų politinė kampanija. Esu pasiryžusi aktyviai įsijungti į VRK darbą, į artėjančių rinkimų organizavimą, bendromis siekti, kad jie vyktų skaidriai bei sąžiningai, būtų laikomasi demokratijos principų. Man taip pat labai svarbu, kad pačioje komisijoje sprendimai butų priimami kolegialiai, viešai, kad pasitikėjimas rinkimų organizavimu nekeltų jokių abejonių“, – sakė G. Matiekuvienė.

G. Matiekuvienė magistrantūros studijas baigė Vilniaus universitete. Jai suteiktas VU Informacijos paslaugų magistro laipsnis.

G. Matiekuvienė pareigas VRK pradės eiti po priesaikos Seime.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių