P. Gražulis pranešė rinksiąs parašus dėl apkaltos J. Sejonienei

Mišrios Seimo narių grupės atstovas Petras Gražulis pranešė rinksiąs parašus dėl apkaltos konservatorei Jurgitai Sejonienei, registravusiai kalbėti švietimo, mokslo ir sporto ministrę Jurgitą Šiugždinienę.

„Aš ketinu surinkti Seimo narių parašus, kad būtų apkalta Seimo narei J. Sejonienei, kuri pasinaudojo švietimo ministrės J. Šiugždinienės kortele, kad ją užregistruotų. (...) Bus paruoštas raštas dėl apkaltos J. Sejonienei, ir jeigu jie yra teisūs ir netaiko dvejopų standartų, mes pažiūrėsime, ar pasirašys valdantieji po šituo raštu, šitie teisuoliai“, – per spaudos konferenciją penktadienį sakė P. Gražulis.

Seimo Etikos ir procedūrų komisija sausį yra pripažinusi J. Sejonienę pažeidus Seimo taisykles ir nusižengus politikų etikai, kai kalbėti dėl motyvų užregistravo švietimo, mokslo ir sporto ministrę J. Šiugždinienę.

Seimo etikos sargai tuomet nusižengimą konstatavo ir dėl P. Gražulio, kai jis balsavo už socialdemokratą Liną Jonauską šiam to nežinant, tačiau nusprendė nepradėti apkaltos proceso, kaip tą siūlė Laisvės frakcijos atstovas Tomas Vytautas Raskevičius.

Etikos ir procedūrų komisijai atsisakius inicijuoti apkaltą P. Gražuliui, T. V. Raskevičius dėl to surinko Seimo narių parašus ir registravo atitinkamą nutarimo projektą.

Juo siūloma sudaryti komisiją, kad ši atliktų tyrimą ir pateiktų išvadą, ar yra pagrindas P. Gražuliui pradėti apkaltos procesą.

Dar sausio pabaigoje iniciatyvą dėl apkaltos P. Gražuliui parėmė 46 parlamentarai. Tarp pasirašiusiųjų – tik valdančiųjų atstovai.

Teikti Seimui siūlymą pradėti apkaltos procesą gali ne mažiau kaip 36 Seimo nariai.

2010 metais dėl to, kad Seime balsavo už tuo metu užsienyje buvusį kolegą Liną Karalių, buvo surengta apkalta ir tai dariusiam Aleksandrui Sacharukui, ir pačiam L. Karaliui. Tuomet po balsavimo L. Karalius prarado parlamentaro mandatą, o A. Sacharukui kelių balsų persvara pavyko jį išsaugoti.

P. Gražuliui apkalta gresia ir dėl to, kad jis yra nuteistas už piktnaudžiavimą, nes 2015–2017 metais veikė Kaune registruotos šaldytų maisto produktų gamybos bendrovės „Judex“ interesais, neleistinai kišosi į valstybės tarnautojų Lietuvoje ir Rusijoje veiklą.

Lietuvos apeliacinis teismas pernai birželį paskelbė, kad politikas piktnaudžiavo Seimo nario tarnybine padėtimi ir dėl to padarė didelę neturtinę žalą valstybei. Jam skirta daugiau nei 15 tūkst. eurų bauda ir kaip nusikalstamos veikos rezultatas konfiskuota per 3,3 tūkst. eurų.

Šį nuosprendį P. Gražulis apskundė Aukščiausiajam Teismui. Galutinį verdiktą teismas planuoja skelbti balandžio 18 dieną.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Atėjo

Atėjo  portretas
Laikas greitai ir labai greitai seimui atsikratyti šiuo gargždų šliužu, primityvių aferų "meistras",eilinis niekšas,mužikas+chamas.

Lansberg pavoge miliona.....

Lansberg pavoge miliona..... portretas
Bet ji priciupo kiemsargis, lansberg pasiteisino, kad milionas kakuciu skirta jo zadetam sokoladiniam gyvenimui lietuviams. Kiemsargis pagailejo ji ir paleido.

Pagarba sijonenei

Pagarba sijonenei portretas
Ji turi buti paskelpta sventaja. Nes ji vienintele atskleide tiesa, kad visi lietuviai ira netradicines orentacijos, to deka woldemortas buvo nugaletas. Valio valio valio sijonenei.
VISI KOMENTARAI 15

Galerijos

Daugiau straipsnių