NATO treniruotės metu virš Lietuvos praskrido JAV strateginis bombonešis B-52

Penktadienį NATO treniruotės metu virš Lietuvos praskrido JAV strateginis bombonešis B-52, pranešė Krašto apsaugos ministerija.

Virš Lietuvos skrendantį bombonešį lydėjo šiuo metu NATO oro policijos misiją Šiauliuose atliekantys Ispanijos ir Jungtinės Karalystės naikintuvai.

Iš anksto suplanuotos treniruotės metu penktadienį yra numatyti JAV bombonešių skrydžiai virš visų 30-ies NATO valstybių Europoje ir Šiaurės Amerikoje.

„Šia treniruote mūsų strateginė transatlantinė partnerė JAV demonstruoja solidarumą ir kolektyvinės gynybos įsipareigojimus sąjungininkams bei visam Aljansui ir gebėjimą operatyviai reaguoti į grėsmes globaliu mastu“, – pranešime cituojamas krašto apsaugos ministras Raimundas Karoblis.

JAV ambasadorius Lietuvoje Robertas Gilchristas (Robertas Gilkristas) pabrėžė, kad Jungtinių Amerikos Valstijų įsipareigojimas Lietuvos ir kitų NATO partnerių saugumui yra nepajudinamas. Ši treniruotė rodo, kad Aljansas išlieka pasirengęs ir pasiryžęs vykdyti įsipareigojimus abipus Atlanto.

Treniruotėje dalyvauja šeši JAV Karinių oro pajėgų bombonešiai B-52 „Stratofortress“, kurie į Jungtinę Karalystę atskrido praėjusią savaitę iš Šiaurės Dakotos valstijoje esančios Minot karinės oro bazės.

Ministerijos teigimu, nuo 2018 metų JAV kartu su NATO sąjungininkais atliko daugiau kaip 200 strateginių bombonešių B-52 treniruočių, dalį jų – virš Lietuvos.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kionigsbergas musu

Kionigsbergas musu portretas
Cia buvo treniruojamasi metant tariama atomini ginkla ant Rusijos miestu, jei vatnikai dar negirdejote.

.

. portretas
geros naujienos, tik galėtų daugiau užpirkti

Espana

Espana portretas
O kokia laime! Net daugiau laimes nei nuo popieziaus vizito!
VISI KOMENTARAI 15

Galerijos

Daugiau straipsnių