M. Adomėnas jaučiasi nuskriaustas savų ir žada bylinėtis

  • Teksto dydis:

Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) Vilniaus sueigos pirmininkas parlamentaras Mantas Adomėnas teigia tapęs partijos vidaus intrigų auka, buvęs apšmeižtas ir ketina bylinėtis.

TS-LKD vykstančius procesus jis pavadino kriminaliniu užribiu ir ragino partiją apsivalyti.

„Man atrodo, kad mūsų partijoje reikia apsivalymo ir atsinaujinimo, kai prasideda tokie savidestrukcijos procesai. Kai prieš svarbiausius kelerių metų rinkimus nesugebama išeiti iš vidinių santykių aiškinimosi ir naudojamos šmeižto priemonės, tai krizės ženklas, ir tai yra labai rimtas pagrindas susimąstyti, kokia politinė ateitis mūsų laukia“, - penktadienį per spaudos konferenciją Seime sakė M.Adomėnas.

Taip jis reagavo į trečiadienį TS-LKD Vilniaus sueigoje paskelbtas abejones dėl Vilniaus konservatorių finansų naudojimo.

Vilniaus konservatoriai ižde pasigedo per 160 tūkst. litų. Informacija apie tai buvo paskelbta žiniasklaidoje.

„230 tūkst. litų, kuriuos turėjome metų pradžioje, yra iš vieno procento (gyventojų pajamų mokesčio - BNS) gautos lėšos. Valstybės dotacijas iš biudžeto naudoja centrinis partijos aparatas (...). 2014 metais partijos veiklai, renginiams išleista 87 tūkst. litų. Dar 30 tūkst. išleista vieno procento rinkimo kampanijai. Taip pat 20 tūkst. litų sumokėta rinkimų tinklapiui sukurti, 9 tūkst. litų - už patalpų remontą ir komunalines paslaugas, 9 tūkst. - kuro ir transporto sąnaudos, per 8 tūkst. litų išleista sueigos sekretorės darbo užmokesčiui, 6 tūkst. - kampanijai prieš Žaliojo tilto skulptūras. Taip ir susidarė 167 tūkst. litų, kurių trūkumu ir esu kaltinamas“, - dėstė M.Adomėnas.

Jis pabrėžė, kad visi mokėjimai daryti pavedimu, jokių atsiskaitymų grynaisiais nevykdoma, o visas sąskaitas patikrina partijos sekretoriatas.

„Stulbina, kad kažkam partijoje politinė kova dėl dominavimo Vilniuje ar politinės valdžios įtvirtinimas, yra svarbiau negu artėjantys rinkimai, kad gautų partinės organizacijos Vilniuje pirmininko postą, diskredituojant esamą pirmininką, tai yra mane, svarbiau nei mūsų laimėjimas Vilniuje“, - piktinosi Seimo narys.

Anot jo, dezinformacija ir vidinės informacijos nutekinimas tapo nereti reiškiniai TS-LKD.

„Kviečiu partijos pirmininką Andrių Kubilių suvaldyti šitą situaciją, nutraukti nutekinimo, intrigų, vidinės kovos kultūrą, kuri tapo nebesuvaldoma ir kenkia visai partijai“, - sakė M.Adomėnas.

TS-LKD Vilniaus sueigos vadovas teigė, kad sunku būtų rasti kitą partiją, „kurioje tokie dalykai ir tokie metodai būtų naudojami“.

„Savo ruožtu kreipsiuosi į teismą, sieksiu, kad kaltieji dėl šito šmeižto būtų ištraukti į dienos šviesą ir nubausti“, - tvirtino jis.

„Tai visiškas kriminalinis užribis“, - kalbėjo politikas.

Trauktis ar stabdyti narystės TS-LKD M.Adomėnas tvirtino neketinąs, kad nepadarė nė vieno neteisėto ar partijos interesams kenkiančio veiksmo.

Anksčiau M.Adomėnas buvo priverstas pasitraukti iš kovos dėl Vilniaus mero posto, nes TS-LKD prezidiumas siūlė kitus kandidatus.

Įtarimus dėl finansinio skaidrumo penktadienį paneigė Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų partijos vykdomoji sekretorė Monika Navickienė.

„Dėl partijos Vilniaus finansų nematome jokio pagrindo kelti diskusijų. Vyksta nuolatinis sueigos darbas, pasirengimas savivaldos rinkimams, finansai naudojami, mūsų žiniomis, tvarkingai“, – teigė ji.

Savivaldybių tarybų ir tiesioginiai merų rinkimai vyks kitų metų kovo 1 dieną.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių