Lietuvos kariai surengė mokymus Ukrainos instruktoriams

  • Teksto dydis:

Baigėsi keturias savaites trukęs instruktoriaus kursas, skirtas į Lietuvą treniruotis atvykusiems Ukrainos kariams, šeštadienį pranešė kariuomenė.

Padedami Lietuvos kariuomenės Divizijos generolo Stasio Raštikio Lietuvos kariuomenės mokyklos specialistų, Ukrainos kariai mokėsi karinės pedagogikos, šaudybos ir ginkluotės pagrindų, įgūdžių, reikalingų savarankiškai planuoti ir rengti užsiėmimus, dalyvavo kovinio šaudymo pratybose bei vedė pasirengimo mūšiui ir mūšio pratybas.

Mokymai vyko Brigados generolo Kazio Veverskio poligone Kazlų Rūdos apylinkėse, kur įgūdžiai buvo įtvirtinami praktiškai.

Sėkmingai kursą baigusiems Ukrainos kariams išduoti Instruktoriaus kurso baigimo pažymėjimai ir suteikta instruktoriaus kvalifikacija, kurią įgiję Ukrainos kariai gebės patys apmokyti savo karius, o įgytus įgūdžius ir žinias galės pritaikyti Ukrainos kariuomenės mokymo centruose.

Lietuvos kariai Rusijos invazijai besipriešinančius ukrainiečius apmoko tiek dvišalių susitarimų pagrindu organizuojamuose mokymuose Lietuvoje, tiek kartu su sąjungininkais užsienyje.


Šiame straipsnyje: karas UkrainojeUkrainos kariaimokymaiRusijos invazija

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių