Lietuvoje pagerbiamas JAV senatoriaus J. McCaino atminimas

  • Teksto dydis:

Lietuvoje pagerbiamas praėjusią savaitę mirusio Jungtinių Valstijų senatoriaus Johno McCaino (Džono Makeino) atminimas.

Prezidentė Dalia Grybauskaitė ketvirtadienį paliko įrašą JAV ambasados užuojautų knygoje.

Pasak šalies vadovės, Lietuva prisimins senatorių kaip nuoširdų draugą, kurio paramą šalies nepriklausomybei ir saugumui buvo jaučiama nuolatos.

„Senatorius J. McCainas buvo išskirtinis savo šalies patriotas ir lyderis. Jo drąsa ir viso gyvenimo atsidavimas laisvės ir demokratijos vertybėms išliks įkvėpimu Lietuvai bei pasauliui“, – teigiama Prezidentūros pranešime.

Lietuvos žmonių vardu prezidentė pareiškė nuoširdžią užuojautą senatoriaus artimiesiems.

Vašingtono aikštėje Vilniuje iškelta JAV vėliava nuo penktadienio iki sekmadienio bus nuleista iki pusės, pranešė Užsienio reikalų ministerija.

Ministras Linas Linkevičius ketvirtadienį išvyko į Vašingtoną, kur dalyvaus atsisveikinimo su įstatymų leidėju ceremonijose Kapitolijuje ir Nacionalinėje Katedroje.

81-erių Vietnamo karo veteranas, parlamentaras J. McCainas mirė pralaimėjęs kovą su smegenų vėžiu. Senate jis dirbo ilgiau kaip tris dešimtmečius.

Parlamentaras pasisakydavo už papildomas Jungtinių Valstijų saugumo garantijas Lietuvai ir kitoms Baltijos jūros regiono šalis, ragino Lietuvoje nuolat dislokuoti JAV karius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Taigi-

Taigi- portretas
anonistams ir kacapams nesuprast nei kas yra laisve, nei savigarba.

Kesa

Kesa portretas
Priė ko če Liėtuva ir kažkos lopinys?

Klausimas

Klausimas portretas
Kodėl Lietuvoje pagerbiami ir garbinami visokie žmogžudžiai ir padugnės? Gal būdami patys padugnės, garbina į save panašius.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių