Liberalų korupcijos byloje I. Degutienei teko liudyti dėl L. Kasčiūno

  • Teksto dydis:

Liberalų politinės korupcijos byloje Seimo vicepirmininkei konservatorei Irenai Degutienei Specialiųjų tyrimų tarnyboje (STT) teko lankytis dėl tuomet dar parlamentaro mandato neturėjusio dabartinio frakcijos kolegos Lauryno Kasčiūno.

Kaip rašo dienraštis „Lietuvos rytas“, pareigūnai įtarė, kad konservatorius už paramą su juo susijusiai asociacijai iš „MG Baltic“ viceprezidento Raimondo Kurliansko gavo užduotį įtikinti ilgametę Biudžeto ir finansų komiteto narė I. Degutienę balsuoti už liberalo Šarūno Gustainio pataisą dėl vartojimo kreditų.

Tuomet į apklausą buvo iškviesta I.Degutienė – iki šiol apie jos liudijimą nebuvo skelbta. Politikė dienraščiui tvirtino kol kas negalinti atskleisti apklausos detalių, tačiau pripažino, kad į STT jai teko eiti dėl L.Kasčiūno: „Jis netiesiogiai prašė paramos Š.Gustainio teiktai pataisai, bet aš atsakiau, kad nesuktų galvos – niekam netarnavau ir netarnausiu.“

I.Degutienė neslėpė tada konservatorių įspėjusi, kad būtų atsargus: „Sakiau jam, kad susideda ne su tais.“

L.Kasčiūnas dabar gailisi pernelyg suartėjęs su įtakingu verslininku, tačiau kalbėdamas su „Lietuvos rytu“ teisinosi, kad tuo metu nebuvo Seimo narys, o laisvas žmogus ir galėjo susitikti su kuo norėjęs.

Tuo tarpu po vizito STT L. Kasčiūnas žiniasklaidai tvirtino, kad kad apklausa buvo rutininė, nes keliskart buvo susitikęs su „MG Baltic“ viceprezidentu R. Kurlianskiu.

L.Kasčiūnas tuomet atskleidė, kad jo įkurtai organizacijai priklausantis leidinys 2015–2016 metais yra gavęs „MG Baltic“ finansinę paramą, tačiau tikino, jog STT ja nesidomėjo.

„Lietuvos ryto“ šaltinių teigimu, bylą tiriančių pareigūnų dėmesį labiausiai ir traukė asociacijai Valstybingumo ir tradicijų studijų centrui koncerno skirta 5 tūkst. eurų parama.

Vertins TS–LKD komitetas

Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) Priežiūros komitetas vertins epizodus su politinės korupcijos byloje apklaustais partiečiais.

„Buvau informuotas, kad partijos priežiūros komitetas savo iniciatyva ketina rinktis artimiausiu metu ir įvertinti visą žiniasklaidoje aprašytą situaciją“, – pranešime spaudai teigė partijos pirmininkas Gabrielius Landsbergis.

Pranešime pažymima, kad kai kurie konservatoriai Liberalų sąjūdžio ir „MG Baltic“ politinės korupcijos byloje apklausti kaip liudytojai.

„Aš ir, tikiu, visi kiti apklausose dalyvavę politikai, pateikėme visą informaciją ir visas detales, kurios mums buvo žinomos, nuoširdžiai atsakėme į visus tyrėjų užduotus klausimus“, – teigia G. Landsbergis.

Jis taip pat tvirtina, kad žiniasklaidoje „paviešinti epizodai ir liudijimų nuotrupos nenusako visos liudijimo STT esmės“.

„Tikiuosi, kad bylai pasiekus teismą pamatysime visą vaizdą, o ne tik iš konteksto ištrauktas detales ir akivaizdžiai melagingus teiginius bei interpretacijas“, – dienraščio „Lietuvos rytas“ publikaciją komentuoja G. Landsbergis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

NA NA

NA NA  portretas
įdomiai dirba STT ,prokuratūra ,VSD,ir visos kitos , teisinės represinės grandys ,kai liečia landsberginių gaują ,______juos tik pačiupinėja paklausinėja ,nekelia jokio ažiotažo ,nevykdo jokios raganų medžioklės ,niekas neorganizuoja mitingų ,niekas jų neprievartauja padėti seimo mandatą ,žurnalistai praranda kalbos dovaną ,o TV tik daro trumpus pranešimus ir viskas ,,,,,manau visiems aišku ,kad landsberginiai kgbistai ,kartu su komunistais siaubė LIETUVĄ , todėl ir nenori atsigręžti atgal ir toliau grobsto yra nupirkta žiniasklaida ,kaip ir LRT studiją valdo landsberginiai ,,,,,sėkmės ,Lietuvai ,,,

tam ,,,pats,,,,--

tam ,,,pats,,,,--  portretas
visu konservatlyberastiniu gnydu y konteinerius nesukisi --ju tiek nera pagaminta ant lietuvos....

oi oi oi vien pazvelgus y ta

oi oi  oi  vien pazvelgus  y  ta portretas
konservuoto kriuksiaus su akiniais morda --viskas aisku......gali statyt prie sienos ir saut be teismo ir tardymo... nereikia nei tokiu paciu su tokiom paciom aferu sleifu is ppaskos besivelkanciu --,,,,liudininku,,,,
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių