Lėktuvams draudžiama skristi į Lietuvą ir iš jos virš Baltarusijos

  • Teksto dydis:

Antradienio naktį Lietuvoje įsigaliojo draudimas keleivių oro bendrovėms skristi į šalį ar iš jos per Baltarusijos oro erdvę. Draudimas įsigaliojo antradienį 3 val. Lietuvos laiku.

Vyriausybė pirmadienį priėmė sprendimą reaguodama į savaitgalį Baltarusijos priverstinai Minske nutupdytą „Ryanair“ keleivinį lėktuvą, skridusį iš Atėnų į Vilnių.

Premjerė Ingrida Šimonytė po Vyriausybės posėdžio sakė, kad skrydžiai, kurie vyks per Baltarusijos skrydžių reguliavimo zoną, Lietuvoje nebus derinami.

Susisiekimo ministras Marius Skuodis teigia, kad ribojimai šuo metu tai paveiks 26 skrydžių kryptis, daugiausia pietų kryptimi – Turkiją, Atėnus Graikijoje ir kitas. Pasak jo, tai reiškia, kad oro bendrovės turės pasirinkti kitą maršrutą.

Draudimas nebus taikomas, jeigu lėktuvas tik kerta Lietuvos oro erdvę.

Skrydžių valdymo bendrovės „Oro navigacija“ atstovė Lina Nuobarienė pirmadienį BNS teigė, kad visoms oro bendrovėms jau išsiųsta informacija – vadinamasis notam'as (angl. notice to airmen).

Baltarusija sekmadienį priverstinai Minske nutupdė iš Atėnų į Vilnių skridusį Airijos oro bendrovės „Ryanair“ keleivinį lėktuvą.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
Svaresni ora tures xa xa xa...

Dima

Dima portretas
Labai gerai kad neskraido virš Baltarusijos , švaresnė gamta bus.Matai galvoja nuostolių turės.Neprapuls Baltarusiją tikrai,manau verslininkai kitų šalių priturės problemų.

Kawenskas

Kawenskas  portretas
Durniu laivas... Baltarusiai nieko nepadarė Lietuvos piliečiams! Vakarų propogandinis burbulas... EU merdėt pradeda, juk pasaulį atsirado naujų stiprių žaidėjų!
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių