Latvija sustabdys prekybą elektra su Baltarusija, jei pradės veikti Astravo AE

Latvija sustabdys elektros prekybą su Baltarusija, jei pradės veikti Astravo atominė elektrinė, po Vyriausybės posėdžio antradienį žurnalistams pranešė ministras pirmininkas Krišjanis Karinis.

Premjeras sakė, kad tokiu atveju Latvija gali pradėti prekybą elektra su trečiosiomis šalimis naudodama Latvijos ir Rusijos jungtį.

Šiuo metu neaišku, kaip bus vykdoma prekyba su trečiosiomis šalimis, tačiau šį klausimą Latvijos Ekonomikos ministerija spręs bendradarbiaudama su kolegomis iš Lietuvos, Estijos ir Europos Komisijos, sakė latvių premjeras.

Lietuvos vyriausybė teigia, kad netoli Lietuvos sienos Astravo atominė elektrinė pastatyta nesilaikant saugumo ir aplinkosaugos reikalavimų. Lietuva yra priėmusi įstatymą, kad Astravo elektra negali patekti į šalies rinką, ir ragina kaimynines šalis prisidėti prie embargo.

Šis klausimas ilgą laiką kėlė įtampą tarp Lietuvos ir Latvijos, lietuviams kritikuojant galimybę, jog Astravo elektra į bendrą Baltijos šalių rinką gali patekti per Latviją.

Lietuvos vyriausybės atstovai šio latvių sprendimo kol kas nekomentavo, po jo dar gali kilti klausimų, kaip būtų užkirstas kelias Astravo elektrai patekti į rinką per Rusiją ir Latviją.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kur jūs dingsit pabalio ubagės?:D)

Kur jūs dingsit pabalio ubagės?:D) portretas
Gal vėl kvailai vaizduosit ir sėdėsit mokėdami žulikams tarpininkams kosmines kainas o visa Europa aplink, šaltu veidu pirks sau tą elektrą ir vargo nematys. Negi nepasimokėt iš Putino ir Merkel nutiesto ,,Strim"-o?Kodėl amžinai reikia rodytis durniais ir juokinti pasaulį?Garbės žodis kaip proto atsilikėliai elgiamės..
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių