L. Linkevičius: stebina raginimai Seimo pirmininkui nevykti į Armėniją

Užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius trečiadienį pareiškė, kad jį nustebino valdančiųjų politikų raginimai Seimo pirmininkui Viktorui Pranckiečiui nevykti į Armėniją.

Naujienų portalas 15min.lt rašė apie Seimo valdybos svarstymus, susijusius su šia komandiruote.

Valdantieji „valstiečiai“ nutarė į vizitą nedeleguoti nė vieno savo atstovo ir bandė nepatvirtinti V. Pranckiečio išvykos, argumentuodami Rusijos grėsme.

„Nustebau, kad yra tokie samprotavimai. Nėra jokių priežasčių nevykti į Armėniją“, – BNS telefonu iš Niujorko sakė L. Linkevičius.

Praėjusią savaitę Lietuvoje viešėjo Armėnijos užsienio reikalų ministras Zohrabas Mnatsakanyanas.

„Turėjome labai konstruktyvių pokalbių. (...) Bendradarbiaujame ir Europos Sąjungos Rytų partnerystės programos rėmuose“, – teigė Lietuvos diplomatijos vadovas.

„Turime prisidėti prie šito dialogo“, – pridūrė jis.

„Valstiečiai“ Rima Baškienė ir Arvydas Nekrošius bei „socialdarbiečiai“ Irena Šiaulienė ir Gediminas Kirkilas balsuodami dėl V. Pranckiečio komandiruotės susilaikė.

„Tvarkiečio“ Remigijaus Žemaitaičio balsas nulėmė, kad vizitas įvyks. Už komandiruotę dar balsavo pats V. Pranckietis, konservatorė Irena Degutienė, liberalas Juozas Liesys ir socialdemokratas Julius Sabatauskas.

Seimo pirmininko pirmoji pavaduotoja R. Baškienė portalui 15min.lt nurodė, kad „valstiečių“ frakcija vizite į Armėniją regi galimas Rusijos grėsmes, nes Lietuvoje buvo jautriai sureaguota į Rusijos įtaką parlamentarės Irinos Rozovos situacijos kontekste.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Armenas

Armenas portretas
Nekaltinkit armenu kad jie su rusais ,iranas iszude 2000000 armenu ,todel ju sienas su iranu saugo rusu kariai,toks tarpvalstybinis susitarimas su rusais ,butumet Armenu vietoje ka darytumet,kai jusu sienos jungiasi su laukiniais musulmonais.

Otto

Otto portretas
Niekad negalvojau, kad kada nors pritarsiu vadinamiesiems valstiečiams ir socialdarbiečiams, bet šį kartą teks. Pasirodo, mūsų "sisteminiai" konservatoriai, socialdemokratai ir liberalai visiškai nesigaudo politinėje situacijoje. Tiek tevertas ir Linklevičius su savo patarėjais - lopatologais. Ar jie bent klausėsi, ką kalbėjo čia tas Armėnijos URM vadovas? Bet ir be to jie turėtų žinoti, kad Armėnija yra visiška Rusijos mazgotė, kur kas didesnė, negu Gudija, Kazachija ar kokia Kirgizija. Čia jau beveik Abchazijos ar Pietų Osetijos lygis. Ar jie nežino, kad ši Rusijos artimiausia sąjungininkė yra užgrobusi dalį kaimyninės valstybės teritorijos (Karabachą) - taip pat, kaip pati Rusija yra užgrobusi Transnistriją, Abchaziją, Cchinvalio regioną, Krymą ir Donbasą? NATO šalies oficialiai delegacijai važiuoti į Armėniją (lygiai kaip ir priiminėti jos užsienio reikalų ministrą) - tai dar vienas pataikavimo Rusijai gestas, net kirkilai su karbauskiais tai supranta.

...

... portretas
Kam 'lygesnei kiaulei' armėnas, ar ne pigiau būtų su komjaunuoliškuoju kriu-kriu sukergt?
VISI KOMENTARAI 13

Galerijos

Daugiau straipsnių