L. Linkevičius: koronavirusas nėra kliuvinys Rusijai tęsti agresiją

Užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius teigia, kad, nepaisant koronaviruso pandemijos pasaulyje, Rusija ir toliau tęsia agresiją Rytų Ukrainoje. Pasak ministro, nors Kremlius pats nevykdo jokių tarptautinių įsipareigojimų, bet, naudodamasis koronavirusu, prašo Vakarų sumažinti Rusijai skirtas sankcijas.

„Virusas nėra kliuvinys Rusijai nei tęsti agresiją, nei skleisti netikras naujienas apie patį virusą ar kitus aspektus. Mes šioje vietoje neturime nusiraminti, nes Rusija kaip tik naudoja virusą, kaip priežastį mažinti jai spaudimą ir atšaukti sankcijas, nors politikos iš viso nekeičia. Kaip minėjau, agresyvūs veiksmai Ukrainoje yra padidėję, jei lyginsime su tuo pačiu praėjusių metų laikotarpiu. Tai mes turime laikytis nuosekliai bendros politikos“, – Eltai sakė L. Linkevičius.

„Ukrainos užsienio reikalų ministras Dmytro Kuleba situaciją nušvietė, ir vargu, kad pagerėjimas gali ten būti pastebėtas. Kadangi žiūrint į statistiką visų išpuolių ir apšaudymų, tai, lyginant su praėjusių metų tuo pačiu laikotarpiu, yra pablogėjimas. Vienintelis teigiamas momentas, kad pasikeista karo belaisviais. Bet vis šie, kad ir nedideli, pagerėjimai negali nustelbti situacijos, kuri išliko konfliktiška“, – teigė L. Linkevičius.

Antradienį L. Linkevičius dalyvavo vaizdo konferencijoje, skirtoje Ukrainai. Konferencijoje taip pat dalyvavo kitų ES šalių ministrai ir Ukrainos užsienio reikalų ministras Dmytro Kuleba. Neformalioje diskusijoje buvo pasikeista nuomonėmis apie padėtį Ukrainoje COVID-19 pandemijos kontekste, vyriausybės vykdomas reformas, konfliktą Rytų Ukrainoje bei ES paramą.

„Nepaisant viruso, mes turime stebėti informacinį lauką bei politinę situaciją Ukrainoje. Tai buvo puiki proga tai padaryti prieš rytoj vyksiančią Užsienio reikalų tarybą, ir ten taip pat bus klausimas apie Rytų partnerystę ir pačią Ukrainą“, – apibendrino susitikimą L. Linkevičius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Starovierui

Starovierui portretas
O ką storovieras veikia Lietuvoj.Tai koloborantų palikuonis.Išmokėm rašyti kokia teise turi šmeišti.Eik pas starobierus į davo tevynę mam tegis tsu pagalbos labiau reikia.

Dedukui ir staravierui

Dedukui ir staravierui portretas
Ka čia pliurpiat,isipagiriokit kada nors,kokia pagalba gali suteikti rusija,jei visa rusija Maskva.Greičiau kulką nei pagalbą,mums pagsalbą teikė KG B ir NKVD,50 m. Kur przžudė mūsų šalies piliečių 350 tūk.Rusai pagalba teikia,jei turi kažkokį tikslą

DIEDUKAS

DIEDUKAS portretas
ar tas storos kiaulės ir komsomolco hibridas dar ką nors daugiau sugeba,kaip rusus dergti.Juk buvo komunizmo ruporas,agitatorius.Ar jankių doleriai nupirko jo isitikinimus.
VISI KOMENTARAI 14

Galerijos

Daugiau straipsnių