A. Kubilius siūlo Lietuvai paskelbti Ukrainos pareigūnų „juodąjį sąrašą“

Seimo opozicijos lyderis Andrius Kubilius ketvirtadienį pasiūlė Lietuvoje įstatymu uždrausti atvykti Ukrainos pareigūnams, kurie atsakingi už dešimtis gyvybių nusinešusį smurtą Kijeve.

Buvęs premjeras pabrėžė, kad Lietuvai paskelbus "juodąjį sąrašą", būtų apribotas šių asmenų judėjimas Šengeno erdvėje, kuriai be Lietuvos priklauso dar 25 Europos valstybės.

"Galėtume priimti specialų įstatymą su sąlyginiu pavadinimu "Maidano įstatymas" ir pritaikyti atsakingiems už žudynes Maidano aikštėje", - BNS ketvirtadienį sakė konservatorių lyderis.

Maidano aikšte vadinama Kijevo nepriklausomybės aikštė, kuri tapo prieš prezidentą Viktorą Janukovyčių nukreiptų protestų centru.

Pasak A.Kubiliaus, šiuo atveju galima būtų pasinaudoti patirtimi, kuri sukaupta diskutuojant dėl vadinamojo Magnitskio įstatymo. Šiuo įstatymu siūloma įvesti sankcijas Rusijos pareigūnams, siejamiems su teisininko Sergejaus Magnitskio mirtimi Maskvos kalėjime. Jungtinės Valstijos yra priėmusios tokį įstatymą, bet ES jis pakankamos paramos nesulaukė.

ES užsienio reikalų ministrai ketvirtadienį svarstys sankcijas už smurtą atsakingiems Ukrainos pareigūnams. Jiems gali būti uždrausta atvykti į ES, taip pat ketinama įšaldyti jų sąskaitas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Lietuvos pilietis

Lietuvos pilietis portretas
Ar p.Kubiliui neatrodo,kad jo Vyriausybė kai jis buvo valdžioje netoli nuejo nuo V.Janukovičiaus valdžios kai šaudė guminėm kulkom į savo piliecius 2009 m. sausio mėn.? Vėl Kubilius praleidžia progą patylėti...

zenonas lapinskas

zenonas lapinskas portretas
Teisingai mąstote ir siūlote p.A.Kubiliau.

to linkiu

to linkiu portretas
o tai gal tau telekoma reikejo atiduoti dvasios ubage tu, kad tokie kaip tu isdvesit ir apvalysit musu visuomene
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių