Konservatorių partijos pirmininko rinkimuose - A.Kubiliaus pergalė

Didžiausios opozicinės partijos - Tėvynės sąjungos - Lietuvos krikščionių demokratijų (TS-LKD) - pirmininko rinkimuose nugalėjo dabartinis partijos vadovas Seimo opozicijos lyderis Andrius Kubilius.

56 metų A.Kubilius konservatorių partijos pirmininko rinkimus laimi šeštą kartą, partijai jis vadovauja jau dešimtmetį - nuo 2003 metų.

Kaip BNS pirmadienio vakarą sakė TS - LKD atsakingas sekretorius Raimundas Alekna, už A.Kubilių iš viso balsavo 4635 partijos nariai, už europarlamentarą, buvusį valstybės vadovą Vytautą Landsbergį - 3891 konservatoriai.

Kaip ir pirmajame rinkimų ture daugelyje didžiųjų miestų - Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje, Panevėžyje - V.Landsbergis surinko kiek daugiau balsų nei A.Kubilius, tačiau antrajame ture didmiesčiuose šis atotrūkis tarp abiejų kandidatų kiek sumenko, palyginus su skirtumu per pirmąjį rinkimų turą.

Vilniuje už V.Landsbergį balsavo 686, už A.Kubilių - 644 partijos nariai, Kaune nežymia persvara laimėjo V.Landsbergis, už kurį balsavo 577 kauniečių, už A.Kubilių - 565 Kauno skyrių narių. Klaipėdoje 180 konservatorių palaikė V.Landsbergį, 122 - A.Kubilių, Panevėžyje  - 199 už V.Landsbergį, 101 - už A.Kubilių.

Pasvalyje A.Kubilių palaikė 164 konservatorių, už V.Landsbergį balsavo 76 partijos nariai. Lazdijuose - už A.Kubilių balsus atidavė 258, V.Landsbergį palaikė 57 konservatoriai.

Antrajame TS - LKD pirmininko rinkimų ture varžėsi dabartinis konservatorių lyderis ekspremjeras A.Kubilius ir europarlamentaras, buvęs partijos ir valstybės vadovas V.Landsbergis.

Pirmajame ture dalyvavo trys kandidatai - A.Kubilius, V.Landsbergis bei buvęs Krikščionių demokratų partijos, vėliau prisijungusios prie TS-LKD, vadovas parlamentaras Valentinas Stundys.

Už A.Kubilių pirmajame ture balsavo 4 tūkst. 383, už V.Landsbergį - 3 tūkst. 557, už V.Stundį - 1 tūkst. 588 partijos nariai.

Rinkimų rezultatus tvirtins gegužės 12 dieną planuojamas partijos suvažiavimas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Jaunasis

Jaunasis portretas
Pensininkai pirmauti ir negali, tik tiek,

Nepradėkim

Nepradėkim portretas
Aš ne pensininkas, bet už Kubilių.

debilu partijoj

debilu partijoj portretas
pirmauja debilius!!!!!!!!! VALIO!
VISI KOMENTARAI 31

Galerijos

Daugiau straipsnių