Koalicijos partnerių lyderiai: teismo sprendimas dėl Darbo partijos - ne galutinis

  • Teksto dydis:

Valdančiosios koalicijos atstovų "Tvarkos ir teisingumo" partijos bei Lietuvos lenkų rinkimų akcijos lyderiai europarlamentarai Rolandas Paksas bei Valdemaras Tomaševskis sako nemanantys, kad koalicijoje bus pokyčių teismui Darbo partijos lyderius pripažinus kaltus dėl apgaulingos buhalterijos tvarkymo.

Šių partijų lyderiai visų pirma pažymi, kad Vilniaus apygardos teismo sprendimas - ne galutinis, ir gali būti skundžiamas apeliacine tvarka. Teismas Darbo partijos įkūrėją, parlamentarą Viktorą Uspaskichą pripažino kaltu dėl sukčiavimo ir apgaulingo buhalterinės apskaitos tvarkymo ir skyrė jam ketverių metų laisvės atėmimo bausmę, parlamentarei Vitalijai Vonžutaitei - trejų metų laisvės atėmimo bausmę, o dabartiniam partijos vadovui Vytautas Gapšiui skirta 35 tūkst. litų bauda.

"Teismo sprendimas nėra galutinis, ir pats teismas pabrėžė, kad neįsigalios, o galės būti skundžiamas apeliacine tvarka, todėl traktuoju kaip negalutinį sprendimą", - BNS penktadienį sakė R.Paksas.

Jis taip pat sakė manantis, jog byla buvo politizuota.

"Man atrodo, kad tie šešeri ar septyneri metai, kai vyksta šis procesas, manęs neįtikino nei prokuratūros, nei teismo argumentai, per visas siūles šitos bylos matau politinį atspalvį. Manau, kad tai yra ryškiai politizuota byla, ir neapleidžia įspūdis, kad vienos politinės jėgos išsivalo sau kelią naudodamos teisminius būdus, teisėsaugos institucijas", - kalbėjo R.Paksas.

"Čia pirmos instancijos sprendimas, todėl man sunku daryt tolimesnes išvadas. Tai ne bylos baigtis, o pirmos instancijos sprendimas, tuo labiau, kad partijos atžvilgiu byla nutraukta, kalbama tik apie atskirus parlamentarus", - teismo sprendimą BNS komentavo LLRA lyderis V.Tomaševskis.

Kalbėdamas apie valdančiosios koalicijos ateitį R.Paksas sakė, kad daug kas priklausys nuo pačios Darbo partijos. "Labai daug kas priklausys nuo Darbo partijos, jei nariai, vadovybė supras, kad reikia eit į priekį, bus vienas sprendimas, jei pabirs kaip žydo bitės - bus kitoks sprendimas, manau, artimiausios dienos parodys", - sakė R.Paksas.

"Tvarkos ir teisingumo" lyderis taip pat pažymėjo, kad sudarant valdančiąją koaliciją partneriai žinojo apie Darbo partijos bylą, tad penktadienio pirmos instancijos teismo sprendimas neturėtų turėti įtakos jos darbui.

"Koalicija buvo sudaryta jau tada, kai buvo procesas, ir ji darbavosi su šitu ženklu, dabar įvyko sprendimas, jis yra negalutinis, ir ta pati koalicija tebėra - aš tikrai negalvočiau, kad koalicijos partneriai, kurie nėra "darbiečiai", vienaip ar kitaip ją galėtų griauti dėl šito tarpinio sprendimo. Sakyčiau, kad labai daug kas priklausys nuo "darbiečių", jei neatlaikys spaudimo, išsilakstys. Pagrindinis leitmotyvas koalicijos tolesnio sėkmingo darbo galėtų būti "darbiečių elgesys", - kalbėjo R.Paksas.

Kalbėdamas apie galimą įtampą valdančiojoje koalicijoje ir valdžių bendravime po teismo nuosprendžio, LLRA lyderis V.Tomaševskis sakė, kad jos būta ir anksčiau. "Įtampos ir taip buvo nemažai, dar prieš Naujuosius metus buvo balsavimas dėl teisinės neliečiamybės panaikinimo, tai buvo tam tikra įtampa. Ji, aišku, neišnyks", - sakė LLRA lyderis.

Pati Darbo partija kaip juridinis asmuo nuo baudžiamosios atsakomybės atleista, nes po šiemet įvykdytos reorganizacijos - susijungimo su dukterine Leiboristų partija - atsirado naujas juridinis asmuo.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Būtų gražu

Būtų gražu portretas
kad Agurkichas parodytų tiems visagalinčiams iš kur kojos dyksta ir prieš visą ES padarytų Lietuvos teisėtvarką.Patys negalim-zona sukurta ir čiotkei:)veikia...Lygtai nesuprastume kur esmė-juk ,,kaikas"nori neįsileisti į valdžią svetimų.Turi valdyti tik tos partijos kurios jau dvidešimt metu plėšia šalį pakaitomis? Agurkichas galimai:)pusiau žulikas bet jo taip pigiai nepaimsi.Čia aniems ne Venckienė.

pensininkas

pensininkas portretas
Nesuprantu partijų lyderių.Aš tik dėl Kėdainių švenčių organizavimo, su tokiu žmogumi kaip ponas Viktoras nebūčiau vienoje partijoje, nors ir turėčiau milijonus, o ką jau kalbėti apie dalyvavimą vienoje koalicijoje, nes jis per tas ledų šventes mėtydamas iš lėktuvų ledus tiesiog žemindavo dalyvius, bet daugeliui tai tik juokeliai.Kol Lietuvoje bus tiek daug žemažiūrių žmogelių, tokie politikieriai dominuos politikoje.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių