Ko paskutiniame prezidentės pranešime pasigedo G. Nausėda?

Išrinktasis prezidentas Gitanas Nausėda antrąją kadenciją baigiančios šalies vadovės Dalios Grybauskaitės paskutiniame metiniame pranešime pasigedo dėmesio socialinėms problemoms.

„Aš galbūt šiek tiek pasigedau socialinės atskirties akcentavimo, nes visiškai neseniai Europos Komisija pateikė labai neguodžiančias išvadas dėl mūsų padėties socialinio saugumo srityje“, – antradienį žurnalistams Seime sakė G. Nausėda.

Klausiamas, kokį bendrą įspūdį jam sukėlė D. Grybauskaitės pranešimas, G. Nausėda atsakė, kad „įspūdis geras, tai buvo visą dešimties metų laikotarpį apibendrinanti kalba, kurioje daug dėmesio skirta mūsų tarptautiniams pasiekimams, pasiekimams teisinės valstybės kūrimo srityje“.

Europos Komisija praėjusią savaitę paragino Lietuvą plėsti mokesčių bazę ir didinti išlaidas socialinei apsaugai, kad būtų sumažintas skurdas ir socialinė nelygybė.

Briuselis teigia, kad spartaus ekonomikos augimo vaisių Lietuva nepadalija teisingai – socialinė nelygybė yra viena didžiausių Europos Sąjungoje, o skurdas labiausiai gresia vyresniems žmonėms, neįgaliesiems, nepilnoms šeimoms ir bedarbiams.

Komisija teigia, kad nelygybę Lietuvoje skatina mažos išlaidos socialinei apsaugai bei socialinių paslaugų trūkumas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Štai taip

Štai taip portretas
Už socialine nelygybę pirmiausia atsakingas ministras pirmininkas ir seimas,o ne prezidentas.Po gero pusmečio Nausėda pats supras ir neskraidys padebesiais....

O

O portretas
O Skvernelis tai atostogauja, nėra jo salėje.

o

o portretas
Ka nauseda gali pasakyti,gi nieko svarbaus,jis dar net ne prezidentad,keista,kad jis pradetu ja peikti,jis toj kedej dar nesedejo,o prezidentes kalba kasmet panasi,padeti ukrainai,smerkti agresoriu,nepastebeti baltarusijos,o ten vos ne astrava paleido per ta nepastebejima,saliai savai lyg to demesio ir nelieka
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių