Ketvirtuoju susisiekimo viceministru paskirtas V. Puodžiukas

Ketvirtuoju susisiekimo viceministru paskirtas asociacijos „Lietuvos keliai“ tarybos narys, buvęs Kelių direkcijos vadovas Virgaudas Puodžiukas. Darbą ministerijoje jis pradės nuo pirmadienio.

Šią informaciją BNS patvirtino susisiekimo ministro Jaroslavo Narkevičiaus atstovė Aldona Grinienė.

V. Puodžiukas BNS sakė, kad darbą ministerijoje pradės pirmadienį. Anot jo, pasiūlymas tapti viceministru buvo netikėtas.

„Taip, taip staigiai netikėtai teks dirbti“, – BNS sakė V. Puodžiukas.

Jis tvirtino, kad ministerijoje bus atsakingas už kelių infrastruktūros klausimus.

„Sutarėme, kad būsiu atsakingas už kelių infrastruktūrą (...) Mes dar šnekėjome apie pasienio postus, bet aš galvoju, kad čia tik pirmadienį išsiaiškinsime iki galo“, – teigė jis.

Pasak V. Puodžiuko, didžiausią dėmesį jis kreips į ilgalaikį ministerijos strategijos planavimą.

Aš kaip ilgą laiką dirbęs Pasaulio banke, žinau tas sistemas, tai man svarbu ilgalaikis planavimas, susisiekimo sistemos organizavimas man būtų prioritetai.

„Aš kaip ilgą laiką dirbęs Pasaulio banke, žinau tas sistemas, tai man svarbu ilgalaikis planavimas, susisiekimo sistemos organizavimas man būtų prioritetai“, – tvirtino V. Puodžiukas.

„Man ilgalaikį, skaidrų planavimą, nuoseklų darbų įgyvendinimą atrodo labai svarbu atstatyti“, – pridūrė jis.

V. Puodžiukas tvirtino, kad nepaisant to, jog Vyriausybės kadencija artėja į pabaigą, ateiti į darbą tokiu metu yra tikslinga, nes transporto infrastruktūros planavimas yra ilgalaikis procesas.

„Aš manau, kad sustiprinti ministeriją, kuri dabar dažnai yra kritikuojama, yra svarbu. Iš tikrųjų transporto infrastruktūra yra ilgalaikis procesas ir jeigu mums pavyks kažką gero padaryti, tai labai tikiuosi, kad ir man išėjus bus ilgai kaip teigiamas veiksnys šiai sistemai“, – tvirtino būsimasis viceministras.

V. Puodžiukas yra buvęs Kelių direkcijos vadovas. Iš pareigų jis pasitraukė 2010 metais, Valstybės kontrolei pareiškus, kad kelių statybos darbų viešieji pirkimai nėra skaidrūs.

Jis taip pat yra Vilniaus Gedimino technikos universiteto (VGTU) kelių katedros profesorius, VGTU jis dirba ketvirčiu etato. V. Puodžiukas teigia, kad universitete toliau tęs darbus ir tapęs viceministru.

Jis taip pat teigia dirbantis laisvai samdomu konsultantu, tačiau šios veiklos pradėjęs darbą ministerijoje V. Puodžiukas atsisakys.

Ketvirtojo susisiekimo viceministro pareigybės steigimui Vyriausybė pritarė trečiadienį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių