Papiktino Kėdainių mero elgesys: per debatus pravirkdė medikę

  • Teksto dydis:

Prieš svarbų balsavimą kovo 19 d., sekmadienį, dėl savivaldybės valdžios Kėdainiuose vyko į antrąjį merų rinkimų turą patekusių kandidatų Viktoro Fiodorovo ir Valentino Tamulio debatai.

Jų metu buvo kalbama ir Kėdainiuose gana skausminga sveikatos apsaugos tema. Per diskusiją po dabartinio Kėdainių mero V. Tamulio replikų į iškeltą problemą dėl situacijos Kėdainių ligoninėje susigraudinusi gydytoja pranešė išeinanti iš darbo.

Per diskusiją Lietuvos gydytojų sąjungos Kėdainių filialo pirmininkė Raimonda Augienė kandidatams į merus uždavė klausimą dėl Kėdainių daugiaprofilinės ligoninės statuso, dėl pablogėjusių paslaugų konsultacinėje poliklinikoje ir dienos stacionare.

Į medikės klausimus pirmas atsakė dabartinis Kėdainių meras V. Tamulis.

„Aš pirmą kartą girdžiu, tai ką jūs dabar sakote. Penktadienį administracijos direktoriaus pavaduotojas Gintautas Muznikas, jis yra stebėtojų tarybos pirmininkas, ir šiandien ryte šnekėjomės, jis visą informaciją pateikė. Deja, apie tai, kad daugiaprofilinės ligoninės nebus, negirdėjau. Aš kaip ir jums jau sakiau, nedarykim ir negąsdinkim žmonių Kėdainių krašto, aš jau jums sakiau, buvo Kėdainiuose ligoninė, yra ir bus“, – į užduotą medikės klausimą griežtai atsakė meras V. Tamulis.

Tada iš salės pasigirdo patikslinamasis klausimas, kokia ligoninė bus Kėdainiuose – daugiaprofilinė ar kokia?

 

 

Tuomet meras V. Tamulis asmeniškai kreipėsi į medikę R. Augienę.

„Gerbiama Raimonda, aš nežinau, ar jūs žinote visas paskutines ligoninės naujienas. Jūs laikinai einate reabilitacinio skyriaus vedėjos pareigas, taip? Ar jūs žinote, kad šiandien devyni darbuotojai pasirašė skundą ant jūsų, dėl to, kokias jūs poveikio priemones taikote savo darbuotojų atžvilgiu. Tai gal neieškokime, kad viskas toje ligoninėje tik blogai ir blogai, bet kartais reikėtų pažiūrėti ir į save“, – kandžiai kalbėjo V. Tamulis.

Košmaras. Ir čia meras kalba? Moteris – gydytoja verkia. Išeina iš darbo... Chamizmas aukščiausio lygio.

Medikei diskusijos vedėja suteikė galimybę atsakyti į mero repliką. Moteris tvirtino nežinojusi, kad toks skundas buvo pasirašytas.

„Bet kokiu atveju, pagal tai, kas man buvo taikoma gruodžio, sausio mėnesį iš direktorės pusės, šiandien su kolegom aptariau, kad išeinu iš ligoninės, rytoj rašysiu prašymą apie išėjimą iš darbo“, – susigraudinusi, virpančiu balsu, su ašaromis akyse į mero pastabą atsakė medikė R. Augienė.

Po medikės žodžių salėje pasigirdo šurmulys, švilpimas.

Tada žodį tarė kandidatas į Kėdainių merus V. Fiodorovas.

„Žinote, šitas žmogus vien už tai, kad atėjo į susitikimą su meru pasakyti, kokia situacija yra ligoninėje, gavo papeikimą. Gavo papeikimą su parašymu, dar kartą taip padarysi, gausi papeikimą su parašymu, dar kartą taip padarysi, išmesime iš darbo. Ar jums tai atrodo normalu? Negalima kalbėti su meru, kuris yra mūsų rajono bendruomenės vadovas? Čia yra absurdas. Tai akivaizdu, kad ligoninėje yra blogai, niekas nekalba apie ligoninės vadovo atleidimą, bet ligoninės vadovo tiesioginis vadas yra meras. Jeigu tokios situacijos yra, jeigu mes kiekvieną kartą rasime, prie ko prisikabinti, mes tuoj žmonių neturėsime“, – apie situaciją ligoninėje kalbėjo kandidatas į merus V. Fiodorovas.

Debatų įrašas socialinėje erdvėje sulaukė kėdainiškių reakcijų. Žmonės piktinosi chamišku Kėdainių mero V. Tamulio elgesiu, linkėjo medikei stiprybės.

„Meras visiškas chamas, mužikas kažkoks. Kas čia per bendravimo maniera. Čia tiesioginis mobingas: nekalbėk apie problemas, nes ant tavęs jau pareiškimą parašė.... Esu pasibaisėjusi, visiškai iki ko nusirito Kėdainių valdžia“, – piktinosi Audronė.

„Košmaras. Ir čia meras kalba? Moteris – gydytoja verkia. Išeina iš darbo... Chamizmas aukščiausio lygio“, – komentavo Nijolė.

„Moteris paklausė, kokia ligoninė išliks? Meras kiaulės akim atsako: ant tavęs papeikimas šiandien parašytas!“ – rašė Mantas.

„Štai jums gyvas pavyzdys, kaip tvarkomasi su nepalankiais žmonėmis. Penktadienį ligoninės direktorės ataskaitos metu Raimonda direktorei turėjo klausimų, o pirmadienį kažkokių darbuotojų skundai, kurių nematė net pati Raimonda, keliauja slapta pas merą, bei viešas pažeminimas debatų metu. Mobingas ir patyčios toliau klesti. Kada pagaliau tai baigsis?“ – klausė Paulius.

Į antrąjį merų rinkimų turą Kėdainiuose pateko Darbo partijos atstovas V. Fiodorovas, surinkęs 26 proc. rinkėjų balsų. Antras liko dabartinis Kėdainių meras socialdemokratas V. Tamulis, jis surinko 23 proc. rinkėjų balsų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Dar

Dar portretas
Ilgai vargsit su sovietiniu palikimu

tai

tai portretas
ligoninej netvarka, ligonine pavaldi merui - isvada- kaltas meras, keiskit mera. O kad jis varo ant kitu tokia jau ju tvarka manau.

SUPIST MERO NAMUS

SUPIST MERO NAMUS portretas
Apvogt gaidi
VISI KOMENTARAI 22

Galerijos

Daugiau straipsnių