Kandidatams į Seimą nereikės deklaruoti viešųjų ir privačių interesų pažeidimų

Parlamentarai nepritarė konservatorių inicijuotai Seimo rinkimų įstatymo pataisai, kurioje buvo siūloma nustatyti kandidato į Seimo narius pareigą pateikti informaciją apie tai, ar jis buvo pripažintas pažeidusiu Viešųjų ir privačių interesų derinimo įstatymo nuostatas.

Už tokią Seimo rinkimų įstatymo pataisą ketvirtadienį balsavo 33 Seimo nariai, prieš buvo 3, susilaikė 44 parlamentarai.  Projektas galutinai neatmestas, bet grąžintas iniciatoriams tobulinti.

Jei Seimas būtų pritaręs, įstatymas būtų papildytas nuostata, kad pateikiamoje informacijoje turi būti įvardijama, ar kandidatas į Seimo narius per paskutinius 4 metus iki pareiškinių dokumentų pateikimo dienos įstatymų nustatyta tvarka buvo pripažintas pažeidusiu Viešųjų ir privačių interesų derinimo įstatymo nuostatas.

Projekto autoriai siekė užtikrinti, kad rinkėjai gautų kuo išsamesnę informaciją apie kandidatus į Seimo narius, kuri gali būti reikšminga jiems priimant sprendimus dėl balsavimo už vieną ar kitą kandidatą.

„Manome, kad tokio įpareigojimo nustatymas didintų atvirumą ir skaidrumą valstybės politikoje, rinkėjai turėtų galimybę susipažinti su svarbia informacija, kuri gali turėti įtakos jų pasirinkimui balsuoti už vieną ar kitą kandidatą“, – sakė Seimo opozicijos lyderis Gabrielius Landsbergis.

Šiuo metu Seimo rinkimų įstatyme nėra numatyta kandidato į Seimo narius pareiga pildant pareiškinius dokumentus pateikti informaciją apie tai, ar įstatymų nustatyta tvarka jis buvo pripažintas pažeidusiu Viešųjų ir privačių interesų derinimo įstatymo nuostatas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

vaniuska

vaniuska portretas
maldauju,butinai kiekvienas kandidatas PRIVALO preiti medicinine komisija!Uztenka rinkti invalidus,proto neigaliuosius,juk tai ne turguje prekiauti saulegrazomis?

Kis

Kis portretas
Gabriukai,uzbaik viesoje vietoje zaides kisenini biliarda,negi neiskenti,net darbe ?

...

... portretas
AR reikia suprast kad jau ruošiama dirva Gabriukui visą Vilnių už 1€ pri(ch)vatizuot?..
VISI KOMENTARAI 11

Galerijos

Daugiau straipsnių