Kaip Birštone įsikūrė premjero dukters verslas

Dienraščio „Kauno diena“ rašinys

Socialdemokratų valdoma Birštono savivaldybės taryba įtartinomis aplinkybėmis už mažą kainą išnuomavo pastatą bendrovei, kuri į dalį jo patalpų įsileido Socialdemokratų partijos lyderio premjero Algirdo Butkevičiaus dukters Indrės Vaitasės verslą.

Pyragaičiai ir alkoholis

Praėjusiųjų metų liepos paskutiniomis dienomis Vilniuje, viename iš Sviliškių gatvėje esančių namų buvo užregistruota bendrovė "Banginuko vaišės". Registrų centro duomenimis, nuo pat pradžių iki dabar bendrovės direktorė ir vienintelė akcininkė – premjero dukra I.Vaitasė. Tačiau bendrovė veiklą pradeda ne sostinėje, bet Birštone. Giminingo pavadinimo poilsio namuose "Birštono banginukas" (Birštono herbe pavaizduotas vandens fontaną leidžiantis banginukas – aut. past.) vilniškė bendrovė tepraėjus pusei mėnesio nuo jos įsteigimo atidarė kepyklėlę-užkandinę "Banginuko vaišės".

Kepyklėlės-užkandinės atidarymo proga kalbėjo ne jos savininkė ir direktorė, bet atstove prisistačiusi vilnietė Milda Birbalienė. Jos teigimu, lankytojai čia galės ne tik užkąsti, bet ir išsinešti gardžių bandelių, fantastiškų sumuštinių ir picos, skanios ir šiltos sriubos, gardaus torto gabalėlį, sveikatai nekenksmingų gardumynų. Laikui bėgant paaiškėjo, kad tokio asortimento mažoka – Birštono savivaldybės taryba bendrovei leido prekiauti ir alkoholiu.

Kaip M.Birbalienė prisipažino dienraščio žurnalistui, ją su premjero dukra sieja draugiški santykiai. Kol I.Vaitasė yra vaiko priežiūros atostogose, ją ji laikinai pavaduoja. Tačiau ne vien draugystės gijos sieja abi moteris – jos perpus dalijasi Vilniuje įsteigtos, juridines bei verslo konsultacijas teikiančios bendrovės "Justificus" akcijomis. Registrų centro duomenimis, šios bendrovės direktorė yra I.Vaitasė.

Patiko merė

Dienraščiui pabandžius pasmalsauti, kaip "Banginuko vaišėms" pavyko nutūpti kurortiniame Birštone, abiejų bendrovių viešai skelbiamu direktorės telefonu atsiliepė ne I.Vaitasė, bet M.Birbalienė.

"Mes su kolege Indre nesustodamos dirbame savaitėmis – kol turime minčių ir idėjų vystyti veiklą. Vienoje konferencijoje pamatėme gerbiamą Birštono merė Nijolę. Mus taip sužavėjo pristatymas, kad atvykome į miestą. Pamatėme, kad tai labai šaunus miestelis. Vaikštant pastebėjome, kad trūksta vietos, kur žmogus, vaikščiodamas Nemuno pakrante, gali stabtelėti, kavos išgerti, bandelių užkrimsti. Taip ir kilo idėja. Patalpų ieškojome gal metus, bent jau pusmetį tai tikrai", – M.Birbalienė neslėpė, kad magnetas, pritraukęs ją ir I.Vaitasę į Birštoną buvo būtent šio kurorto merė, Lietuvos socialdemokratų partijos Birštono skyriaus pirmininkė Nijolė Dirginčienė.

Paklausus, ar kartais merė nebuvo ir tas asmuo, kuris padėjo susirasti patalpas kepyklėlei-užkandinei, M.Birbalienė kalbėjo trumpai: "Negaliu komentuoti. Aiškinti, kas, ką, kur yra nesąmonė. Mes visi čia vienas kitam padedame. Daugiau nekomentuoju."

I.Vaitasės maitinimo paslaugų verslas įsikūrė mieste, kur vadovauja socialdemokratai. Jų partijos lyderis – I.Vaitasės tėvas A.Butkevičius – mėgsta svečiuotis Birštone. Pavyzdžiui, 2013 m. birželį jis lankėsi miesto šventėje, 2015-aisiais – atidarant "Eglės" sanatoriją, kuriai anksčiau priklausė ir poliklinikos pastatas, šių metų sausį – Birštono gimnazijoje ir dalyvavo daugiafunkcio sporto centro statybos pradžią simbolizuojančios kapsulės įkasimo ceremonijoje.

Klausimai suerzino

Buvusios poliklinikos pastatas, kuriame įkurta kepyklėlė-užkandinė, nuosavybės teisėmis priklauso Birštono savivaldybei. Pastarosios taryba, paskelbusi nuomos konkursą, pastatą 50 metų išnuomojo Vilniuje 2011 m. spalį įsteigtai bendrovei "Freiluva". Jos direktorius ir vienintelis akcininkas – sostinės pašonėje veikiančio Antavilių pensionato ilgametis vadovas Bronislovas Freimantas. Ši bendrovė ir valdo pastate įkurtų 20 kambarių poilsio namus "Birštono banginukas".

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Paprasciau

Paprasciau portretas
Nesuprantu kodėl verkiama, kai nieks nieko nedaro, o kai daro - ne tik verkiama, bet ir puolama... Džiaukitės, kad daroma ir padekite, kad dar daugiau darytù...

AKU

AKU portretas
Aiškiai užsakomasis straipsnelis

Saulius

Saulius portretas
Butkevičius nr2jaciniuk:):):):):):):):):):):):):):):)
VISI KOMENTARAI 115

Galerijos

Daugiau straipsnių