Kadenciją baigiančiam Seimui L. Graužinienė rašo septynetą

  • Teksto dydis:

Kadenciją baigiančio Seimo darbą parlamento pirmininkė Loreta Graužinienė įvertintų septynetu dešimtbalėje sistemoje.

„Vertinu septynetui“, – ketvirtadienį Seime žurnalistams sakė ji.

Vardydama pagrindinius parlamento darbus L.Graužinienė minėjo tiesioginių merų rinkimų įteisinimą, šauktinių grąžinimą, krašto apsaugos finansavimą.

„Išskirčiau tiesioginių merų rinkimų įstatymų priėmimą, po ilgų diskusijų keletą kadencijų parlamente žmonės turėjo galimybę tiesiogiai išsirinkti merą. Taip pat išskirčiau visą krašto apsaugos paketą, šauktinių grąžinimą ir kitus įstatymus, susijusius su valstybės saugumu, žmonių mūsų saugumu, kur Seimas vieningai tą darė. Išskirčiau tai, kad šis Seimas sugebėjo pasirašyti politinį susitarimą dėl krašto apsaugos finansavimo tarp parlamentinių partijų. Ir svarbiausia – ne tik pasirašyti, bet ir jį vykdyti“, – teigė Seimo pirmininkė.

Tarp svarbiausių Seimo darbų ji paminėjo ir socialinio modelį priėmimą.

„Buvo rasta jėgų priimti visą socialinę reformą, socialinį paketą – 44 teisės aktus. Tai projektas ne šiai dienai, bet ateičiai, kuris reikalingas valstybei. Tikiuosi. kad jo labai stipri nesugadins“, – sakė L.Graužinienė.

Tuo pačiu ji apgailestavo, kad Seimui neužteko valios pakeisti Konstitucijos įgyvendinant Europos Žmogaus Teisių Teismo sprendimą dėl Rolando Pakso, atveriant jam galimybę dalyvauti parlamento rinkimuose.

„Manau, kad tai nepadarė garbės Seimui“, – teigė L.Graužinienė.

Buvo rasta jėgų priimti visą socialinę reformą, socialinį paketą – 44 teisės aktus. Tai projektas ne šiai dienai, bet ateičiai, kuris reikalingas valstybei. Tikiuosi. kad jo labai stipri nesugadins.

Savo vadovavimo parlamentui ji nevertino.

„Savęs tikrai nevertinsiu, tegu vertina kiti, rinkėjai įvertino“, – sakė politikė.

L.Graužinienė į naują parlamentą neperrinkta.

Ji tvirtino apgailestaujanti dėl vienos savo žmogiškos klaidos, kai minint Kovo 11-osios 25-metį Katedros aikštėje Vilniuje jai nepavyko sklandžiai ištarti žodžio „Lie-tu-va“.

„Pati buvau režisierius viso to renginio, pati sugalvojau ir tikrai dėkinga žmonėms, su kuriais kartu realizavome, bet vakare įvyko kaip įvyko. Matyt, nuovargis, padarė savo. Tai buvo klaida, dėl kurios labai pergyvenau. Ir pasaulio čempionai čiuožėjai nukrinta šokdami pasaulio čempionate, bet keliasi ir čiuožia toliau“, – ketvirtadienį sakė L.Graužinienė.

Ji sakė, kad būdama Seimo pirmininke susidūrusi su patyčiomis viešoje erdvėje. Tai ypač pajutę jos vaikai. Kita vertus, L.Graužinienė teigė dėl to nepykstanti, stengiasi prisiminti pozityvius dalykus.

Ketvirtadienį XI Seimas baigia darbą. Pirmadienį vyks pirmasis naujojo parlamento posėdis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Petriukas: aš šūlėj irgi prisirašyčiau sau septynetuku vietoje dvejetukų.

vertintojas

vertintojas portretas
visai galu gale nusisnekejo vietoj dvejeto septyneta matyt ir save taip vertina
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių