A. Juozaitis surengė trečią mitingą: paskelbė rezoliuciją dėl LRT

Penktadienio pavakare prie LRT, prieš prasidedant nacionaliniams prezidentiniams debatams, šalies vadovo posto siekiantis Arvydas Juozaitis surengė dar vieną apie 150 žmonių sutraukusį mitingą. Kandidatas į prezidentus šalia nacionalinio transliuotojo pastato kalbėjo apie kultūros problemas ir paskelbė LRT pertvarkyti raginančią rezoliuciją.

Demonstratyviai LRT tiesiogiai transliuojamus debatus balandžio pabaigoje palikęs A. Juozaitis tvirtina, kad trimis šalia LRT suorganizuotais mitingais buvo kur kas labiau išgirstas nei jo oponentai, likę diskutuoti televizijos studijoje. Tačiau, pabrėžia jis, paskutiniuose debatuose dalyvaus ir, tikina filosofas, juose išbus iki pat pabaigos.

„Į studiją aš eisiu, turiu ką pasakyti“, - Eltai tvirtino jis.

Kalbėdamas apie jau trečiojo mitingo tikslą, A. Juozaitis akcentavo, kad kelis LRT debatus išmainęs į mitingus šalia nacionalinio transliuotojo pastato buvo geriau ir plačiau tautoje išgirstas.

„Šie mitingai - tai akistata su tauta ir juose mes pasakome daugiau, mes turime daugiau laiko. Suma sumarum, studijoje kiekvienas turi 11 minučių, o čia visa valanda, pirmą kartą (surengtame mitinge. - ELTA) aš visą valandą vienas kalbėjau, antrą kartą prie manęs prisijungė kiti kalbėtojai, šiandien - taip pat“, - kalbėjo A. Juozaitis. Pasak jo, su kiekvienu mitingu prie LRT jį palaikančių žmonių skaičius augo.

„Pirmajame pikete - teigė A. Juozaitis - buvo iki 50, antrajame - iki 150, dabar tikimės sulaukti per 200. Plius - mus stebi dešimt tūkstančių piliečių internetu“, - sakė kandidatas į prezidentus.

Prieš prasidedant paskutiniams Vyriausiosios rinkimų komisijos organizuojamiems LRT debatams, kuriuose šalies vadovo posto siekiantys politikai diskutuos apie kultūrą, A. Juozaitis sakė daugiausiai kalbėsiantis apie politinę korupciją. Kritikos LRT negailintis kandidatas teigė, kad viena iš didžiausių problemų Lietuvos kultūros politikoje - LRT ideologizacija.

„Nacionalinis transliuotojas su Švietimo ir mokslo ministerija praktiškai nevykdo globalizacijos lokalizavimo - mes iš tikrųjų ruošiami globalizaciniam projektui be nacionalinių bruožų“, - teigė jis.

Pasak A. Juozaičio, už visko stovi Prezidentūra.

„Prezidentūra daro įtaką LRT debatų studijai, prieš metus buvo pakeista vadovybė, generalinė direktorė, kuri, mes tą greitai supratome, ruošia Šimonytei vietą ir kelią šalies vadovo poste“, - samprotavo A. Juozaitis.

Filosofo teigimu, rezoliucija bus siekiama „grąžinti nacionalinį transliuotoją tautai“.

Rezoliucijoje siūloma „išrinktam Lietuvos Respublikos prezidentui sudaryti visuomeninę tarybą Lietuvos radijo ir televizijos pertvarkai parengti“.

Pasak A. Juozaičio, rezoliucijoje pabrėžiama, kad LRT savo programose vykdo Lietuvos ištautinimo ir išvalstybinimo politiką, nors pagrindinė jos misija, akcentavo jis, turėtų būti nacionalinės kultūros stiprinimas ir gryninimas.

Pasak jo, deklaracija bus skirta skatinti prezidentą užsiimti nauja LRT koncepcija, nurodančia, kad transliuotojo eteryje būtų teisingiau paskirstomas laikas politiniams lyderiams.

Kaip ELTA jau skelbė, balandžio pabaigoje LRT vykusiuose kandidatų į prezidentus debatuose A. Juozaitis tiesioginės transliacijos metu demonstratyviai pasitraukė iš prezidento posto siekiančių kandidatų diskusijos teisėsaugos tematika. Pasak jo, pagrindinė to priežastis - LRT korupcija. Filosofas skundėsi, kad ne visiems kandidatams skiriamas vienodas dėmesys eteryje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Juozaitis

Juozaitis  portretas
Baudžiauninkai, įsikalkite sau í savo bukas galvas visam laikui. Aš esu ta Lietuva, aš. Supratote?

eina sau

eina sau portretas
kokia sena iskasena.

Veronikai E.V.

Veronikai E.V. portretas
Tokios kaip Veronika, kuri čia rodo savo "išprusimą" ir neapykantą, kiekvieną kartą parduotų Lietuvą, tik pasikeitus valdžiai. Tegul pasižiūri į savo darbus Lietuvai, nes neatstoja net Arvydo Juozaičio piršto nago. Neužtenka vien žodžiais mylėti Lietuvą, neužtenka vien vaidinti, kad Lietuvą myli. Ir dainuoti, ir giedoti neužtenka. Tik už Arvydą Juozaitį, kuris tarnaus žmonėms, o ne sau ir savo gerovei.
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

Daugiau straipsnių