J. Šiugždinienė teigia įteikusi premjerei atsistatydinimo pareiškimą

Švietimo, mokslo ir sporto ministrė Jurgita Šiugždinienė teigia įteikusi premjerei Ingridai Šimonytei atsistatydinimo pareiškimą.

„Aš dar vakar pateikiau pareiškimą atsistatydinti ministrei pirmininkei. Labai ja pasitikiu ir gerbiu jos pasitikėjimą. Ministrės pirmininkės rankose sprendimas“, – ketvirtadienį Seime žurnalistams sakė ministrė.

„Tikrai nesilaikiau niekada įsikibusi šios pozicijos. Tie, kas mane pažįsta, žino, kad man svarbiausia darbai, pokyčiai, švietimas, tikra ne mano asmeninė pozicija“, – teigė ji.

J. Šiugždinienė teigė apgailestaujanti, kad dėl jos paimtų išmokų už darbą Kauno miesto savivaldybės taryboje susidarė įspūdis, jog ji veikė neskaidriai ir nesąžiningai.

Gailiuosi, kad įvyko tokia situacija.

„Gailiuosi, kad įvyko tokia situacija. Tikrai nejaučiu kaltės, elgiausi pagal teisės aktus, tačiau apgailestauju, jeigu kam nors susidarė tokia regimybė. Svarbiausia, yra švietimas, įgyvendinu reformas, kurios buvo vilkintos daugiau kaip 20 metų, jos turi būti įgyvendintos“, – kalbėjo ministrė.

„Turbūt lengviausia pasitraukti“, – pridūrė ji.

I. Šimonytės biuro vadovė BNS patvirtino, kad premjerė gavo ministrės pareiškimą, tačiau detaliau savo sprendimų nekomentuoja.

Ministrės kėdė susvyravo praėjusią savaitę visuomenininkui Andriui Tapinui paviešinus, kad J. Šiugždinienės išlaidos jai dirbant Kauno miesto savivaldybės tarybos nare 2019–2020 metais siekė 13,8 tūkst. eurų ir suabejojus, ar pinigai buvo panaudoti skaidriai.

Premjerė trečiadienį pakartojo pasitikinti ministre. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

?

? portretas
Kur K.Bartoševičius?

parodyk

parodyk portretas
bjauresni uz siugzdiniene ar simoniu arkli?

Norisi paklausti

Norisi paklausti portretas
Kodėl šiame laikraštyje tiek nepagarbių , šmeižiamčių ,bjaurių komentarų?
VISI KOMENTARAI 86

Galerijos

Daugiau straipsnių