J. Razma nenorėtų, kad Seimo nariai taptų beveik Kalėdų seneliais

Seimo pirmininkės pirmasis pavaduotojas Jurgis Razma siūlo svarstyti galimybę sumažinti nemažą rezonansą sukeliančių Seimo suvenyrų pirkimą.

„Siūlau sutarti, kad suvenyrų pirkimai būtų atliekami tik prieš tai informavus Seimo  valdybą ir kad jų pirkimas būtų gerokai susiaurinamas, žinant, kad esant įvairiems ribojimams reprezentacinių poreikių yra gerokai mažiau. Gal apskritai mažiau Seimo nariams bus pagunda prieš Kalėdas tapti beveik Kalėdų seneliais prisikrovus maišą suvenyrų vykti pas rinkėjus“, – pirmadienį Seimo valdybos posėdyje svarstė J. Razma.

Politikas siūlo atsisakyti tokių suvenyrų, kur aiškiai dominuoja  vadinamoji vartojamoji paskirtis, kai ant futbolo kamuolio ar ant kuprinės dedamas Seimo logotipas. „Siūlau atsisakyti, pavyzdžiui, kavos su Seimo pavadinimu, nes Seimo nariai gali kavos nusipirkti iš reprezentacinių  lėšų“, – sakė jis.

J. Razma siūlo koncentruotis, pavyzdžiui, į gražius padėkos raštus.

Tačiau dėl suvenyrų parlamentarų nuomonės išsiskyrė.

Kaip buvęs Aplinkos apsaugos komiteto narys Seimo vicepirmininkas Paulius Saudargas sakė, kad apskritai mažinant pasaulyje vartojimą, daiktus, neturinčius pritaikymo, vartojimo vertės, apkritai reikėtų mažinti.

„Pritarčiau intencijai mažinti išlaidas tokiems dalykams kaip suvenyrai, reprezentacija. (...) Bet  kaip tik siūlyčiau palikti suvenyrus,  kurie turi vartojimo vertę, kurie yra naudingi. Žvelgiant į pasaulio vartojimą, suvenyrai yra toks daiktas, kurių aš nesuprantu“, – sakė P. Saudargas.

Artėjant Laisvės gynėjų dienos 30-mečiui, Seimo kanceliarija svarsto galbūt laisvės gynėjams įteikti vėliavą ar kitų suvenyrų, susijusių su šios dienos simbolika.



NAUJAUSI KOMENTARAI

atsakymas

atsakymas portretas
kostui;dar viskas priesaky,ne toks kuprius dar busi,nebent......

Tautos stebėtojas

Tautos stebėtojas portretas
noreciau paviesint kgb savus

KKK

KKK portretas
Kažin kiek čia jums visienms metų,visai kaip vaikigaliai kuriems dar plaukai tam tikrose vietose nepradėjo augti.
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių