I. Šimonytė teigiamai vertina viceministro V. Jurgučio ir jo žmonos pasitraukimą iš postų

Premjerė Ingrida Šimonytė sako, kad teigiamai vertina viceministro Vinco Jurgučio ir jo sutuoktinės Agnės Belickaitės sprendimus trauktis iš postų po to, kai praėjusią savaitę visuomenei kilo klausimų dėl galimo nepotizmo A. Belickaitei įsidarbinus „Lietuvos geležinkelių“ (LTG) grupės korporatyvinių reikalų direktore.

„Manau, kad tai (A. Beliclkaitės pasitraukimas – BNS) teisingas pasirinkimas, nes jeigu žmogus pretenduoja į pareigas, kurios yra įmonės korporatyviniai ryšiai ir komunikacija, ir pradeda savo darbą nuo tokio komunikacinio nesusipratimo, tai savaime būtų labai sudėtinga dirbti. Tą sprendimą vertinu teigiamai“, – interviu LRT radijui pirmadienį sakė I. Šimonytė.

„Tai, kad pasitraukė Vincas Jurgutis, irgi galvoju, kad jis priėmė garbingą sprendimą“, – pridūrė premjerė.

I. Šimonytė teigė dar norinti išsiaiškinti iki galo šią situaciją, nes dalis jos jau išnagrinėtos informacijos jos netenkina.

„Norėčiau daugiau paaiškinimų, kaip atsitiko, kai įmonė šio aspekto neįvertino, nes suprantu, kad buvo žinomos šitos sąsajos žmonėms, kurie priėmė sprendimus. Tas klausimas man tebėra atviras, norėčiau į tuos klausimus gauti atsakymus ir tą darysiu šią savaitę ir tada matysiu, kokių tolesnių sprendimų dar reikia“, – kalbėjo Vyriausybės vadovė.

Norėčiau daugiau paaiškinimų, kaip atsitiko, kai įmonė šio aspekto neįvertino, nes suprantu, kad buvo žinomos šitos sąsajos žmonėms, kurie priėmė sprendimus.

Premjerės teigimu, problema šioje situacijoje yra ta, kad A. Belickaitės dalyvaudama LTG korporatyvinių reikalų direktorės atrankoje dalyvavo ir Vilniaus mero rinkimų kampanijoje.

„Problema čia ta, kad ponia Agnė, man atrodo, net ir konkurso metu, dalyvavo Vilniaus mero rinkimų kampanijoje ir aš tikrai neturiu jokių įrodymų, kad ekonomikos ir inovacijų ministrė (Aušrinė Armonaitė – BNS) būtų į šią istoriją įsivėlusi asmeniškai (....), bet net ir įmonei (LTG – BNS) atsirenkant kandidatus į tą dalyką reikėjo atkreipti dėmesį“, – sakė I. Šimonytė.

„Didžiausia pamoka žmonėms, kurie dirba šalia politikų ar su politikais ir gana aktyviai, kad net ir tais atvejais, kai jei turi pakankamas kompetencijas, yra savo srities profesionalai, bet dalyvauja atrankose, kurios susijusios su valstybės valdymu, nors įmonių valdymas Lietuvoje yra depolitizuotas, bet regimybę kažkokių įtakų galima sukurti, – būtų išmintinga tokiais atvejais nuo dalyvavimo konkursuose susilaikyti arba bent susilaikyti tam tikrą laiką po to, kai aktyviai dirbta su politikais“, – kalbėjo premjerė.

Praėjusią savaitę ji teigė, kad A. Armonaitės atsakomybės būtų pareikalauta, jei paaiškėtų, kad S. Belickaitės kandidatūra buvo derinta iš anksto. Anot jos, ministrės atsakomybės ji mato „labai mažai“.

V. Jurgutis, sulaukęs kaltinimų nepotizmu, apie pasitraukimą iš viceministro posto pranešė praėjusį trečiadienį, o A. Belickaitė pasitraukė ketvirtadienį.

Tiek A. Armonaitė, tiek V. Jurgutis yra kreipęsi į Vyriausiąją tarnybinės etikos komisiją (VTEK) dėl situacijos išaiškinimo.

„Lietuvos geležinkeliai“ yra pavaldūs Susisiekimo ministerijai, jos vadovą Marių Skuodį į postą delegavo A. Armonaitės vadovaujama Laisvės partija.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Įdomu

Įdomu portretas
Jeigu būtų jaimėjusi konkursą Jakilaitienė, ar būtų kilęs įis šaršalas

EDAS

EDAS portretas
Mes, taip pat teigiamai vertintum pišo fermos vedėjos ir pedopartijos pasitraukimą.

Šimonyte

Šimonyte  portretas
Su kiaulės akimis, š-de ir skandaluose besimaudanti kandidatuos į prezidentus, baisu
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių