I. Šimonytė apie A. Jakubausko gynybos argumentus: šiokia tokia didybės manija

Premjerė Ingrida Šimonytė neslepia, kad Seimui sprendžiant, ar Lietuvos gyventojų genocido ir rezistencijos tyrimo centro (LGGRTC) direktorius Adas Jakubauskas gali toliau eiti pareigas, balsuos už jo atleidimą.

„Yra daug argumentų. Neprisimenu, kad būčiau balsavusi už jo paskyrimą pirmiausia“, – sakė Vyriausybės vadovė. Ji pakartojo anksčiau išsakytą teiginį, kad ypač pastarosiomis savaitėmis paaiškėjo, jog A. Jakubauskas negali užtikrinti sklandaus centro darbo.

„Jei anksčiau buvo galima abejoti, ar žmogus gali tinkamai vadovauti šiai institucijai, tai dabar tokių abejonių nebėra“, – žurnalistams Seime sakė I. Šimonytė, pažymėdama, kad A. Jakubausko išsakyti argumentai, esą jį iš pareigų atleisti norima dėl priimtų principinių sprendimų, tiesiog neįtikina.  

Jei anksčiau buvo galima abejoti, ar žmogus gali tinkamai vadovauti šiai institucijai, tai dabar tokių abejonių nebėra.

„Kai žmonės gina savo poziciją, tai visokių teorijų sugalvoja. Kartais ir tokių, kurios nebūtinai atspindi tikrovę. Man atrodo, kad viskas prasidėjo pirmiausiai dėl to, kad ponas Jakubauskas įrodė, kad negali sutelkti įstaigos darbui“, – sakė ji.

Apskritai, tęsė premjerė, sprendžiant iš A. Jakubausko išsakomų pasiteisinimų, galima susidaryti įspūdį, kad Genocido tyrimo centro vadovą apėmė „didybės manija“.

„(Iš A. Jakubausko pasisakymų – ELTA) atrodo, kad iki jo nei tyrimų nebuvo, nei centro gal nebuvo. Man atrodo, kad tai šiokia tokia didybės manija“, – sakė premjerė.  

Ketvirtadienį Seimas sprendžia dėl A. Jakubausko atleidimo iš LGGRTC vadovo pareigų. A. Jakubauską palaikantys asmenys ketvirtadienį šalia parlamento surengė mitingą. A. Jakubausko tinkamumą toliau eiti pareigas opozicija ir valdantieji vertina skirtingai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Peticija

Peticija portretas
Jeigu yra peticija palaikanti Lietuvos gyventojų genocido ir rezistencijos tyrimo centro vadovą, profesorių Adą Jakubauską, parašykite.

Rusijos nacionalinės šventės proga

Rusijos nacionalinės šventės proga portretas
Jūs tik pažiūrėkite, kas prabilo apie didybės maniją! :) Netgi nesugeba minčių sudėlioti Jos Didenybė: „Jei anksčiau buvo galima abejoti, ar žmogus gali tinkamai vadovauti šiai institucijai, tai dabar tokių abejonių nebėra“. Ne veltui šią vyriausybę vadina "bobinčiumi". Nieko prieš kompetetingas moteris vadoves, bet jau bobinčiaus tai daugiau tikrai niekada nerinksiu.

Mama

Mama portretas
Turim gera mokytoja: Premjere TIKROS AROGANCIJOS IR SUSIREIKSMINIMO SIMBOLIS.IR SUSIREIKSMINIMO ZMONIU ATZVILGIU PARODIJA
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių