Į Europos Audito Rūmus siūloma deleguoti L. L. Andrikienę

Lietuvos atstove į Europos Audito Rūmus siūloma skirti Seimo Užsienio reikalų komiteto pirmininkę konservatorę Laimą Liuciją Andrikienę.

Jos kandidatūrai pritarta Vyriausybės posėdyje ketvirtadienį, politikę į pareigas teikė premjerė Ingrida Šimonytė.

„Galbūt šiek tiek užtruko kandidatūrų paieška. Laimą Liuciją Andrikienę galbūt ne visi pažįstate nuo signatarų laikų, žmogus, buvęs ir ministru, ir parlamento, ir Europos Parlamento nariu ne vieną kadenciją, dirbęs įvairiuose komitetuose. Dabar – ir Užsienio reikalų komiteto puiki pirmininkė. Siūlyčiau pritarti ir teikti“, – posėdyje teigė Vyriausybės vadovė.

Procedūros numato, kad pritarus prezidentui Gitanui Nausėdai, pritarimą dar turės išreikšti ir Seimas.

L. L. Andrikienė į šią poziciją siūloma gegužę pasibaigus buvusio šalies atstovo Rimanto Šadžiaus kadencijai.

Socialinių mokslų daktarė signatarė L. L. Andrikienė Vilniaus universitete yra įgijusi ekonomistės-matematikės specialybę, tris kadencijas buvo Europos Parlamento narė, 1996–1998 metais ėjo Europos reikalų bei Lietuvos pramonės ir prekybos ministrės pareigas, iki tol kelias kadencijas buvo rinkta į Seimą.

Žiniasklaida anksčiau skelbė, kad į šią europinę poziciją svarstyta konservatoriaus, Seimo Biudžeto ir finansų komiteto pirmininko Mykolo Majausko, taip pat buvusio Konstitucinio Teismo pirmininko Dainiaus Žalimo kandidatūros.

Premjerė I. Šimonytė teigė, kad kandidato paieška užtruko, nes dėl jo nesutarta su Prezidentūra.

Lietuvos atstovo kandidatūrai į Europos Audito Rūmus turi pritarti Vyriausybė, Seimas ir prezidentas.

Galutinį sprendimą dėl jo narių skyrimo šešerių metų kadencijai, pasikonsultavusi su Europos Parlamentu, priima Europos Sąjungos Taryba.

Liuksemburge įsikūrę Europos Audito Rūmai tikrina, ar tinkamai renkamos ir išleidžiamos Europos Sąjungos lėšos, teikia rekomendacijas Europos Komisijai bei valstybių narių vyriausybėms.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Delegate? \\\\\.../////

Delegate?  \\\\\...///// portretas
ar jau atlikai bausmę už užmuštą žmogų Taikos pr.Kaune prie mokyklos?

O ja uz ka!?

O ja uz ka!? portretas
Andriukaiti istreme,kai emesi eiliu pas gydytojus ir gydytoju "darbo po 16 vietu vienu metu" problemos. O kuo gi sita pajudino mafija,kad istremia!? Kiba,"karaliaus" KGB anketa paviesinti pagrasino!?

aš į ja žiūriu ir galvoju

aš į ja žiūriu ir galvoju portretas
nu kiek reikėjo praeituose gyvenimuose prisišikti, kad taip gamta nubaustu su išvaizdą
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių