Grupė Seimo narių siūlo uždrausti bet kokia forma skatinti lošti

Įvairioms Seimo frakcijoms atstovaujanti Seimo narių grupė siūlo nustatyti draudimą skatinti lošti bet kokia forma ir priemonėmis.

Pagal jų įregistruotą Azartinių lošimų įstatymo pakeitimo projektą, Lietuvoje draudžiama skatinti dalyvauti lošimuose „bet kuria forma ir bet kokiomis priemonėmis skleisti informaciją ar atlikti įtikinėjimo veiksmus, įskaitant paties lošimo organizatoriaus organizuojamus specialius renginius, bandomuosius lošimus, akcijas, nuolaidas, dovanas ir panašaus pobūdžio skatinamąsias priemones, skatinančius dalyvauti lošimuose ar nuotoliniuose lošimuose.“

Tikimasi, kad priėmus projektą bus sudarytos sąlygos mažinti lošimų sukeliamas neigiamas pasekmes visuomenei, sumažės  lošimų patrauklumas, turėtų mažėti lošimams išleidžiamos sumos ir trumpėti lošimams leidžiamas laikas.

Galiojančiame  Azartinių lošimų  įstatyme nedraudžiama lošimo organizatoriams savo interneto svetainėje ir lošimo organizavimo vietose skatinti dalyvauti lošimuose, tai yra organizuoti konkursus, bandomuosius lošimus, loterijas ir kitus renginius, kurie skatintų dalyvauti lošimuose, įskaitant nuotolinius lošimus.

Tokios priemonės lošimuose didina lošimų patrauklumą, skatina lošti ilgiau, lošimams išleisti didesnes sumas, o tai skatina priklausomybės nuo azartinių lošimų riziką.

„Azartinių lošimų įstatymas taip pat nedraudžia lošimų reklamos, todėl potencialiam lošėjui sužinojus apie lošimo paslaugas ir apsilankius nuotolinio lošimo svetainėje, dėmesį atkreipia tituliniuose šių svetainių puslapiuose skelbiama informacija apie lošimų organizatorių vykdomas akcijas ar konkursus. Skatinimas dalyvauti lošimuose gali būti nukreiptas tiek esamiems klientams, tiek ir siekiant pritraukti naujų lošėjų“, – sakoma dokumento aiškinamajame rašte.

Galiojantis įstatymas nustato tik draudimą suteikti teisę lošėjui iš karto ar per tam tikrą terminą po dalyvavimo lošimuose gauti dovanų iš lošimų organizatoriaus. Įstatymo pataisas parengę Seimo nariai mano, kad šis draudimas nėra pakankamas, nes asmuo, apsilankęs lošimo organizavimo vietose ar lošimo svetainėje, tiesiogiai skatinamas dalyvauti kitais būdais, tai yra dalyvauti konkursuose, akcijose, gauti nuolaidas, atlikti statymus ypatingomis sąlygomis ir pan.

„Lošimų organizatorių rengiamos skatinimo priemonės patraukia potencialių lošėjų, ypač jaunesnių asmenų dėmesį, sužadina smalsumą, padeda lengviau apsispręsti išbandyti lošimus. Skatinant lošti siūloma dalyvauti įvairiuose renginiuose, siūloma atlikti statymus ypatingomis sąlygomis. Tokios priemonės lošimuose didina lošimų patrauklumą, skatina lošti ilgiau, lošimams išleisti didesnes sumas, o tai skatina priklausomybės nuo azartinių lošimų riziką“, – sako projekto rengėjai.

Azartinių lošimų įstatymo pataisas teikia valdantiesiems ir opozicijai atstovaujantys Seimo nariai Mykolas Majauskas, Antanas Čepononis, Gintautas Paluckas, Aidas Gedvilas, Andrius Bagdonas, Vigilijus Jukna, Juozas Baublys, Andrius Kupčinskas, Aurelijus Veryga, Agnė Širinskienė, Justinas Urbanavičius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Casino losimu automatai ,ju kaip sunu kakuciu pavasari.Per TV reklama ,lazybu punktai.Kam tai naudinga,o kas verkia.Tai seimu nelaime.Jokios reklamos kaip ir del alkoholio,senai laikas sutvarkyti.

Anonimui Pydarui

Anonimui Pydarui portretas
Kur Guoga

Kopustas.

Kopustas. portretas
Oho, sunku ir patikėti jog seimas pradėjo Blaiviai mastyti ir kažką protingai daryti. Gal čia Korona Teigiamai sukrutino seimo smegenis? Nu bent Džiugu buvo skaityti tokį straipsnį.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių