Galimybių paso siūlo atsisakyti nuo šeštadienio, bet bus ribojamas plotas pirkėjams

Sveikatos apsaugos ministerija siūlo Vyriausybei atsisakyti galimybių paso taikymo nuo šio šeštadienio, kartu siūloma grąžinti ploto apribojimus pirkėjams parduotuvėse iki 15 metrų vienam asmeniui, riboti srautus masiniuose renginiuose.

Ministerija pabrėžia, kad šio dokumento siūloma atsisakyti plintant itin užkrečiamai COVID-19 omikron atmainai, kartu siūloma parduotuvėms, turgavietėms ir kitoms prekybos vietoms, esančioms uždaroje erdvėje, nustatyti reikalavimą užtikrinti 15 kv. metrų prekybos plotą vienam lankytojui arba vienu metu aptarnauti ne daugiau kaip vieną asmenį.

„Minėtas ploto reikalavimas nustatytas, atsižvelgiant į anksčiau taikytą praktiką iki galimybių paso įvedimo bei atsižvelgiant į 2 metrų saugaus atstumo laikymąsi nuo kitų asmenų tose vietose, kuriose susidaro dideli lankytojų srautai“, – projekto aiškinamajame rašte teigia ministerija.

Šį siūlymą Vyriausybė turėtų svarstyti vėliau trečiadienį.

Kartu siūloma kontaktiniu būdu teikiamas paslaugas, ūkinę veiklą, prekybą, organizuojamus komercinius ir nekomercinius kultūros, pramogų, sporto renginius, šventes, muges, festivalius ar kitus viešus renginius leisti vykdyti užtikrinant valstybės lygio ekstremaliosios situacijos operacijų vadovo nustatytus reikalavimus, t.y.: asmenų srautų valdymo, saugaus atstumo laikymosi sąlygas, kitus visuomenės sveikatos saugos, higienos ir kt.

Ministerija pabrėžia, kad svarbus bus ir gyventojų sąmoningumas bei asmeninio apsisaugojimo priemonės – respiratorių ir kaukių dėvėjimas, kontaktų ribojimas, ypač jaučiant simptomus ar turėjus sąlytį.

Taip pat neatmetama, jog priklausomai nuo epidemiologinės situacijos „esant poreikiui vėl būtų galima svarstyti apie galimybių paso taikymo grąžinimą“.

Numatoma, kad visi šie pakeitimai įsigaliotų nuo vasario 5 dienos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Sudarykite eiles, jose niekas protingas nestoves.Susikiškite pas prekes i subines.

???

??? portretas
Prie parduotuviu reiks eilej stovet?Nu aciu!Kas su sita vyriausybe negerai?!

D.

D. portretas
Parduotuvėse plotas ribojamas ir žmonių skaičius taip pat...... O autobusuose ir troleibusuose kiek tenka ploto vienam ?.. O koks plotas vienam ''edukuotam-vakcinuotam" Žalgirio arenoj ? Gal ir ten 15 kv. metrų ? Ten gi ilgiau begalviai sėdi,negu užtrunkama parduotuvėj... Durnių laivas...
VISI KOMENTARAI 19

Galerijos

Daugiau straipsnių