G. Paluckas siūlys V. Blinkevičiūtei perimti laikiną vadovavimą LSDP

  • Teksto dydis:

Iš Lietuvos socialdemokratų partijos (LSDP) pirmininko pareigų pasitraukęs Gintautas Paluckas teigia siūlysiąs laikinai partijai vadovauti europarlamentarei Vilijai Blinkevičiūtei.

„Aš tikrai kviesiu ją perimti pirmininkavimą šiuo laikotarpiu“, – penktadienį LRT laidai „Dienos tema“ sakė politikas.

Kas turi laikinai tapti LSDP pirmininku, šeštadienį svarstys partijos valdyba, mat nėra paskirto pirmojo pavaduotojo.

Pasak G. Palucko, pagal politinį svorį arba pagal politinę reputaciją V. Blinkevičiūtę galima laikyti partijos pirmininko pirmąja pavaduotoja.

Penktadienį G. Paluckas pranešė, kad traukiasi iš partijos pirmininko pareigų, nes tarybos nariai blogai įvertino Seimo rinkimų rezultatus, centrinio rinkimų štabo darbą –nepatenkinamai, o jo pačio veiklą – kaip nepateisinusią lūkesčių.

„Šiandien turime situaciją, kai matau, jog artėjančių partijos pirmininko rinkimų fone kyla vidinis karas. Mano lyderystė, mano buvimas pirmininku tampa pretekstu arba instrumentu organizuoti tą vidinį karą ir skaldyti partiją į gerus ir blogus, į palaikančius ir nepalaikančius. Manau, kad to karo partija gali iš neištverti“, – LRT sakė G. Paluckas.

Jis neatskleidė, ar dalyvaus balandį vyksiančiuose LSDP pirmininko rinkimuose.

„Aš tikrai turiu didžiulį partijos narių palaikymą, aš jį jaučiu ir tuo net neabejoju, bet ar turiu moralinę teisę juo pasinaudoti, ar tikrai bus palaikymas tam, ką galiu pasiūlyti, savo lyderystės pavidalu ar galbūt kitam partijos lyderiui ar lyderei, reikės dar padiskutuoti su bičiuliais ir rasti bendrą sutarimą“, – teigė politikas.

Kita vertus, jis tvirtino, kad ketverius metus vadovaudamas LSDP kėlęs sau uždavinį iš partijos išguiti „bebrizmą“ ir to darbo nebaigęs.

„Tai specifinis veikimo būdas, kai mėginama veikti po kilimu, intrigomis, kai politika tampa sočiu, privilegijuotu ir tingiu egzistavimu ir gyvenimu. Tas bebrizmas neturi nei amžiaus, nei pašto kodo, jis gyvuoja tiek didmiesčiuose, tiek regionuose. Tai štai tokio bebrizmo, kaip politinio veikimo būdo, atsisakymas, išstūmimas iš partijos buvo mano ketverių metų kadencijos tikslas. Ir aš dar nebaigiau“, – sakė jis.

Pernai spalį Seimo rinkimuose socialdemokratai liko ketvirti, surinkę 9,25 proc. rinkėjų balsų. Jie laimėjo aštuonis mandatus daugiamandėje apygardoje ir dar penkis vienmandatėse apygardose.

G. Paluckas Lietuvos socialdemokratų partijai vadovavo nuo 2017-ųjų gegužės.

Socialdemokratų partijos taryba taip pat paankstino partijos pirmininko rinkimų datą. Nutarta juos rengti balandžio 22–25 dienomis, anksčiau skelbta, kad jie numatomi gegužės 6–9 dienomis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Pagaliau

Pagaliau portretas
Ir taip per ilgai užsibuvo, viską išdrąskė, pasipūtėlis, dar matai, traukiasi nes juo nori pasinaudori, net negali išstenėti, kad neapžiojo ir viską tik sugadino...

Tase

Tase portretas
Jau 2 kadencijas atsedejo europarlamente, laikas grizti i Lietuva? Kosmaras.

vcb

vcb portretas
ji gera ji nori pakelt pensijas
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių