Prezidentūra: Vokietijos kanclerė pateikė G. Nausėdai pokalbių su A. Lukašenka turinį

  • Teksto dydis:

Prezidentas Gitanas Nausėda penktadienį su Vokietijos kanclere Angela Merkel telefonu aptarė nelegalių migrantų krizės Europos Sąjungos pasienyje su Baltarusija valdymo priemones.

Kaip pranešė Prezidentūra, Vokietijos kanclerė informavo apie savo pokalbių su A. Lukašenka turinį deeskaluojant situaciją ir grąžinant migrantus.

Lietuvos prezidentas akcentavo, kad migrantų repatriacija iš Baltarusijos į kilmės šalis šiuo metu turėtų būti prioritetas, nes būtent tai galėtų padėti išvengti humanitarinės tragedijos ES ir Baltarusijos pasienyje.

Pasak šalies vadovo, spręsti migrantų humanitarines problemas pirmiausia yra Baltarusijos atsakomybė, nes jie yra Baltarusijos teritorijoje. Jis taip pat paragino tęsti sankcijas Baltarusijos režimui ir esant poreikiui jas stiprinti.

G. Nausėdos teigimu, ES ir tarptautinių organizacijų – Jungtinių Tautų pabėgėlių agentūros (UNHCR) ir Tarptautinės migracijos organizacijos (IOM) – įsitraukimas būtinas siekiant išspręsti susidariusią situaciją.

Šalies vadovas pabrėžė, kad Lietuva savo ruožtu teikia visą įmanomą humanitarinę pagalbą Baltarusijos pasienyje įstrigusiems žmonėms: aprūpina maistu, vandeniu, šiltais drabužiais ir apklotais, bendradarbiauja su „Frontex“ ir tarptautinėmis humanitarinės pagalbos organizacijomis.

Pasak pranešimo, G. Nausėda padėkojo Vokietijos kanclerei už jos ilgametį darbą ir atsidavimą sprendžiant Europos Sąjungos reikalus.

Vokietijos kanclerė šią savaitę dukart bendravo su Baltarusijos autoritariniu prezidentu A. Lukašenka – tai buvo pirmieji kurio nors Vakarų lyderio pokalbiai su A. Lukašenka nuo pernai rugpjūtį įvykusių ir Vakarų nepripažįstamų prezidento rinkimų.

Jie tarėsi, kaip spręsti migrantų krizę Baltarusijos pasienyje su Lenkija, Lietuva ir Latvija.

Lietuva ir Vakarų šalys kaltina Minsko režimą migrantų srautų organizavimu ir vadina tai hibridine agresija.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Antose

Antose portretas
Gaideliui URM nepraneše apie ka kalbejo.Zinute parašys Gabriukas saviem ir susizinos

Jofana!!!!!

Jofana!!!!! portretas
karaliaus anūkui špygą parodė

To joo

To joo portretas
Vokietijoje nebuna ir nera prezidento, ten yra kancleris, kuris atlieka ir prezidento ir daznai min. pirm ir uzsien reikal ministr pareigas, jei reikalas svarbus, auksto lygio, reik daug diplomatijos. Merkelienei lygių nėra.
VISI KOMENTARAI 18

Galerijos

Daugiau straipsnių