G. Nausėda su NATO vadovu aptars situaciją Baltarusijoje ir Rusijoje

  • Teksto dydis:

Prezidentas Gitanas Nausėda su NATO vadovu Jensu Stoltenbergu trečiadienį aptars situaciją Baltarusijoje ir Rusijoje.

„Pokalbio metu bus kalbama apie Rusijos atgrasymo priemonių stiprinimą, NATO ateities strategijos rekomendacijas, NATO strateginės koncepcijos atnaujinimą, NATO atvirų durų politiką, ypač dėl Rytų Partnerystės valstybių lūkesčių megzti tvirtesnius bendradarbiavimo su NATO santykius“, – BNS informavo šalies vadovo patarėja Kristina Karnickaitė.

Valstybės saugumo departamento paskutiniame kasmetiniame grėsmių nacionaliniam saugumui vertinime rašoma, kad Lietuvos nacionalinio saugumo padėtį neigiamai veikia Rusijos karinio potencialo ir aktyvumo didėjimas Vakarų karinėje apygardoje ir Karaliaučiaus srityje.

Taip pat – gilėjanti karinė integracija su Baltarusija.

VSD teigimu, Rusija nuosekliai stiprina konvencinius ir branduolinius pajėgumus, vysto naują ginkluotę, vykdo didelio masto mokymus.

Minskas karinę integraciją su Rusija laiko savo saugumo garantu – bendruose kariniuose mokymuose tobulinami ginkluotųjų pajėgų veiksmai, o Rusijos karo pramonė ir toliau išlieka vienu svarbiausių Baltarusijos ginkluotųjų pajėgų modernizacijos šaltinių.

Baltarusijos autoritarinis vadovas Aliaksandras Lukašenka ne kartą kaltino Lietuvą ir Lenkiją, esą jos kišasi į Baltarusijos vidaus reikalus, o NATO vadino grėsme.

Baltarusijoje pernai rudenį, tęsiantis masiniams protestams prieš A. Luašenkos valdymą ir rugpjūčio 9-osios prezidento rinkimų rezultatų klastojimą, A. Lukašenka pareiškė apie NATO ir Jungtinių Valstijų keliamą karinę grėsmę ir paskelbė visišką kovinę parengtį šalies ginkluotųjų pajėgų pagrindiniuose daliniuose, taip pat nurodė sutelkti papildomų pajėgų prie Baltarusijos vakarinės sienos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

hm

hm  portretas
Bet labai matosi , kad Lietuvos vadovai kiršyna visa pasauli , ne saugu darosi , ej taip toliau bus , jau ne pandemija čia kvepia , Bausu.

taaaip

taaaip portretas
Lietuveleje viskas gerai...cia gi ,,geroves valstybe,,,...del Lietuveles nera apie ka kalbeti....

deinis

deinis portretas
Man senam atrodo ,kad mums nereikia kištis į Rusijos ar Belarusijs vidaus reikalus ,o reikia žiūrėti iš kur druskinikiečiai duoną valgys.
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių