G. Nausėda: patriotinis ugdymas turi tapti privaloma švietimo dalimi

  • Teksto dydis:

Patriotinis ugdymas turi tapti privaloma švietimo dalimi, sako prezidentas Gitanas Nausėda.

„Mūsų valstybės saugumas gali būti garantuotas tada, kai juo rūpinasi kiekvienas pilietis. Todėl kokybiškas švietimas, kuriame integruotas pilietinis ir patriotinis ugdymas, yra neatsiejama nacionalinio saugumo užtikrinimo prielaida. Ypač šių dienų geopolitiniame kontekste turime siekti visa apimančio pilietiškumo ugdymo“, – teigė jis pirmadienį per Prezidentūroje susitikimą dėl pilietinio ir patriotinio ugdymo.

Anot šalies vadovo, sėkmingam tokio ugdymo įgyvendinimui būtinas ne tik privalomas nacionalinio saugumo ir krašto gynybos mokymas pradinio ir vidurinio ugdymo programoje, bet ir tinkamas pedagogų rengimas.

Ypač šių dienų geopolitiniame kontekste turime siekti visa apimančio pilietiškumo ugdymo.

„Siekiant stiprinti mokinių pilietiškumo kompetencijas, turi būti toliau stiprinama pedagogų motyvacija ir pasirengimas integruoti pilietinį ugdymą į kitus mokomuosius dalykus. Jei būtina, turi įvykti ir įgyvendinimui reikalingi pokyčiai mokyklose ir švietime apskritai“, – Prezidentūros pranešime tvirtino G. Nausėda.

Planuojama, kad pilietiškumo ir gynybos įgūdžių kursas visose šalies bendrojo ugdymo mokyklose būtų privalomas nuo 2024 metų rugsėjo mėnesio. Kurso organizavimu rūpinasi Lietuvos šaulių sąjunga.

Šiuo metu pilietinis ugdymas integruotas į istorijos, lietuvių kalbos ir kitų mokomųjų dalykų programas, 9–10 klasių mokiniai mokosi pilietinės visuomenės pagrindų.

Susitikime dalyvavo Krašto apsaugos, Švietimo, mokslo ir sporto ministerijų, Lietuvos šaulių sąjungos, pilietiškumo ir gynybos įgūdžių kursus surengusių mokyklų atstovai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

matomai vel LGBTQ -istai su konservatlibersosikais

matomai vel LGBTQ -istai su konservatlibersosikais portretas
mokys vaikus kaip masturbuotis nuo pirmos klases...

Kaunietis

Kaunietis portretas
Reikia daryti, ne tik kalbėti

Burzuazinis nacionalistas

Burzuazinis nacionalistas portretas
Ooooooooo, po 30 metu lietuviu tautos naikinimo, nutautinimo, isvijimo i emigracija, prabilo apie kazkoki ugdyma... Ar ne per velu?
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių