G. Nausėda pasveikino perrinktąjį Prancūzijos prezidentą E. Macroną

  • Teksto dydis:

Lietuvos prezidentas Gitanas Nausėda pasveikino antrajai kadencijai perrinktą Prancūzijos prezidentą Emmanuelį Macroną.

„Džiaugiuosi, kad per Jūsų pirmąją kadenciją Lietuvos ir Prancūzijos dvišaliai santykiai buvo nuosekliai stiprinami. Vertinu, kad per pastaruosius metus turėjome galimybę ne kartą susitikti ir drauge aptarti mūsų šalims aktualius saugumo, politinius ir ekonominius klausimus. Esu pasiruošęs ir toliau tęsti mūsų puikų bendradarbiavimą Europos Sąjungos ir NATO lygmeniu, taip pat telkiant paramą Ukrainai, kovojančiai su Rusijos agresija“, – rašoma šalies vadovo sveikinime.

Prezidentas patikino Prancūzijos vadovą, kad skirs ypatingą dėmesį dvišaliam Lietuvos ir Prancūzijos dialogui, 2020 m. patvirtinto šalių strateginės partnerystės veiksmų plano įgyvendinimui, bendradarbiavimo atsinaujinančios energetikos, kibernetinio saugumo, demokratinių vertybių išsaugojimo srityse stiprinimui, prekybos ir investicijų skatinimui.

„Mūsų planuojami 2024 m. Lietuvos kultūros metų Prancūzijoje renginiai taip pat prisidės prie kultūrinio bendradarbiavimo ir žmogiškųjų ryšių stiprinimo tarp mūsų šalių“, – sveikinime pabrėžė prezidentas.

G. Nausėda perrinktajam Prancūzijos prezidentui perdavė nuoširdžią pagarbą ir palinkėjo visokeriopos sėkmės tęsiant pradėtus darbus savo šalies ir visų jos gyventojų labui, sakoma Prezidento komunikacijos grupės pranešime.



NAUJAUSI KOMENTARAI

bučinyss

bučinyss portretas
buvo su išlaikymu?

Veidmainystės nepaslėpsi

Veidmainystės nepaslėpsi portretas
Nors ir aukštas,gal ir gražus,bet kažkas jame yra nemalonaus,nors tu kažin ką daryk-nuoširdus neatrodo,nors kažin kiek stengiesi jame tai surasti..

Myli

Myli portretas
viens kita uzsienio vasalai! O galetu ir susipykti,del eiles laizyti seimininkui...
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių