G. Nausėda: kandidatų į VSD vadovus yra ne vienas

Prezidentas Gitanas Nausėda sako, kad kandidatų, galinčių pakeisti kadenciją baigiantį Valstybės saugumo departamento (VSD) vadovą Darių Jauniškį, yra ne vienas ir, suderinus tai su kitomis institucijomis, apie tai bus paskelbta artimiausiu metu.

Kartu šalies vadovas pažymi, kad vadovai, kurių kadencijų skaičiaus neriboja įstatymai, turi galimybę eiti pareigas ir toliau.

„Kandidatūras svarstome, tačiau šiandien paskelbti jų dar nenorėčiau, nes renkamasi tarp daugiau kandidatų. Manau, kad tai padarysime pačioje artimiausioje ateityje ir, žinoma, derinsime su kitomis valdžios institucijomis“, – lankydamasis Kazlų Rūdoje žurnalistams trečiadienį sakė G. Nausėda.

Paklaustas, ar D. Jauniškis gali toliau dirbti VSD vadovu, G. Nausėda atsakė, kad tokią galimybę turi visi pareigūnai, jei to neriboja įstatymai.

„Yra tokia galimybė, kaip ir bet kokiam kitam pareigūnui, jei neriboja įstatymai arba teisės aktai jo galimybės eiti dar vieną kadenciją. Lygiai tokią pačią galimybę turi ir ponas Darius Jauniškis“, – pridūrė šalies vadovas.

ELTA primena, kad VSD vadovo D. Jauniškio kadencija baigiasi šių metų balandį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

anzela

anzela portretas
vsd vadas geriausias butu vytautas bakas.gal paskirs

kandidatu y VSD kaip sunu per morciu

kandidatu  y  VSD  kaip  sunu  per morciu portretas
bet jei jie visi toki patys kaip dabartinis , tai kam juos keitaliot --suda ant sudo keist --tik laika gaist..... is tos VSD reikia pirmiausiai isbarskint su vilko bilietu visus KGBesnykus laurinkaus susodintus... o veliau jau kurt lietuvos VSD su nauju vadu ,,,,BET KUR JY SURAST ????!!!!
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių