G. Landsbergis siūlo S. Cichanouskajai steigti baltarusių atstovybę Lietuvoje

Užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis penktadienį pasiūlė Baltarusijos opozicijos lyderei Sviatlanai Cichanouskajai, kad jos suburta Koordinacinė taryba steigtų informacinį biurą, kuris galėtų gauti tam tikrą Lietuvos Vyriausybės pripažinimą.

Ministro teigimu, tokio pobūdžio baltarusių atstovybė galėtų turėti panašų statusą kaip Lietuvos informacijos biurai, kurie veikė užsienyje sovietų okupacijos metais.

„Pasiūlėme tokiai idėjai atgimti kaip Baltarusijos žmonių atstovybei, kuri turėtų ne tik nevyriausybinį statusą, bet galbūt ir Vyriausybė ieškotų būdų pripažinti ją kaip oficialų informacinį biurą, ar kas tai bebūtų, kuris galėtų turėti aukštesnį statusą negu tik nevyriausybinės organizacijos biuras“, – žurnalistams sakė G. Landsbergis po susitikimo su S. Cichanouskaja.

„Mūsų pasiūlymas buvo pasvarstyti apie galimybę steigti galbūt Koordinacinės tarybos biurą Lietuvoje, bet sutarėme, kad prie to klausimo dar grįšime“, – teigė ministras.

S. Cichanouskaja tokį pasiūlymą pavadino „puikia idėja“, bet nuo platesnių komentarų susilaikė, sakydama, kad šiuo metu vyksta diskusijos.

„Tai nuostabus pasiūlymas mums, žinoma, kad mes jį remiame, dabar vyksta diskusijos“, – teigė S. Cichanouskaja.

Esame draugais su Lietuva, turime bendrą istoriją. Lietuva už savo demokratiją ir laisvę kovojo prieš 30 metų, dabar tai darome mes.

Ji padėkojo Lietuvai už Baltarusijos klausimo kėlimą tarptautinėje arenoje, o kovą už demokratiją palygino su lietuvių kova prieš 30 metų atstatant nepriklausomą demokratinę valstybę.

„Esame draugais su Lietuva, turime bendrą istoriją. Lietuva už savo demokratiją ir laisvę kovojo prieš 30 metų, dabar tai darome mes. Esu tikra, kad palaikysime draugiškus santykius ateityje“, – sakė ji.

S. Cichanouskaja dalyvavo rugpjūtį vykusiuose prezidento rinkimuose. Ji šalį paliko netrukus po to, kai režimui lojalūs pareigūnai paskelbė, kad rinkimus laimėjo autoritarinis lyderis Aliaksandras Lukašenka.

Baltarusijos opozicija ir Vakarai teigia, kad rinkimai buvo suklastoti.



NAUJAUSI KOMENTARAI

ANŪKĖLI, KODĖL KUKLINIES ?

ANŪKĖLI, KODĖL KUKLINIES ? portretas
Pasiūlyk jai geriau įkurti Romos popiežiaus filialą Lietuvoje. Ko taip kukliai - tik atstovybės filialą? Tik, pradžioje, reikėtų atsiklausti Baltarusijos piliečių daugumos...O gal jau ir pats laikai save kokiu nors regiono lyderiu? Nusileisk ant žemės, piemenėli.

Konteineriu

Konteineriu portretas
neužteks atstovybėms Gabriuk ............ skaiciuok eurus

Anonimas

Anonimas portretas
Na va prasideda Lietuvos dalijimas;baltarusių atstovybė,ukrainiečių,rusų,žydų.ir pan,,taip ir neliks Lietuvos.To ir siekia žydai,ir po truputų okupuoja.Juk Ukrainoje,jie turi savo valdas.Bet Lukašenka nepasiduoda sąmokslui,o su ta Cichanauskaja laikas nutraukti ryšius,nes savus piliečius išvaduoti gali padėti ir jų draugai rusai.
VISI KOMENTARAI 67

Galerijos

Daugiau straipsnių