G. Landsbergis: realus „valstiečių“ priešas – nuskurdintas viešasis sektorius

Tėvynės sąjungos - Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) partijos pirmininkas Gabrielius Landsbergis teigia, kad ne bankai, verslo atstovai ar patys konservatoriai – „valstiečių“ priešas, o viešasis sektorius, kuris netrukus išeis į gatves. Pasak G. Landsbergio, viešasis sektorius yra nuskurdintas ir paliktas.

„Dabar jie bando parodyti simuliacijas, „mes dabar kovosime su bankais". Niekas (su bankais. – ELTA) nebekovos, nes žmonės išeis į gatves, išeis medikai į gatves, vieną dieną išeis mokytojai į gatves. Čia didžioji problema ir tą problemą bandoma maskuoti šalutiniais dalykais. Aš dėsiu pastangas, kad mes nepamestume fokuso nuo pagrindinio dalyko (...). Mano fokusas – pažiūrėti, kas darosi su viešuoju sektoriumi. Kuris paliktas ir nuskurdintas, buvo jo neklausoma, ir jis visiškai praradęs balsą tol, kol neužima ministerijos. Kuomet užima ministeriją, tuomet pasirašo sutartį“, – penktadienį „Žinių radijui“ teigė G. Landsbergis.

Valdantieji ieško patogių priešų. Patogūs priešai – konservatoriai, bankai bei prekyba ir t. t. Tai, kad visuomenei atrodytų, štai kokią kovą mes susikūrėme, kuri yra patogi.

Pasak TS–LKD lyderio, „valstiečiai“ savo kadencijoje viešajam sektoriui skiria per mažai dėmesio.

„Valdantieji ieško patogių priešų. Patogūs priešai – konservatoriai, bankai bei prekyba ir t. t. Tai, kad visuomenei atrodytų, štai kokią kovą mes susikūrėme, kuri yra patogi. Bet realiai tikrieji žmonės, su kuriais jie yra pradėję kovą, tai yra medikai. Kurie vakar (ketvirtadienį. – ELTA) sėdėdami pas mus frakcijos posėdyje klausė, kodėl yra surinkta 600 mln. eurų mūsų pinigų, ir mes turime juos taupyti, mes juos uždirbame. Savo kruvinu darbu kiekvieną dieną. Pensininkai, kurie klausia, kodėl reikia taupyti pensijas, kurias mes sunešėme – 400 mln. eurų. Kodėl jos padėtos ir užrakintos, nes pažadai yra duoti kiti. Ugniagesiai, kurie sako, kad neturi elementarių priemonių padangoms gesinti Alytuje. Čia yra tikrieji valdančiųjų priešai, kurie juos patys ir pasidarė“, – teigė jis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Tai

Tai portretas
Vagis.

anukeli,

anukeli, portretas
back, ir paziurek, ka pridare tevo diedukas, ciurlionio megejas, kubilius ir kita ŠUTVĖ, sugromuliuok ir gal tada išstenesi, jei ka nors suvoksi..., kai valstybės pinigais daro tavo kalė savo bizni... :)

o

o portretas
ar ne ...berger tata isvadino tauta runkeliais o budamas vyrunkeliu busadamkevyc komandoje pasimelde niujorksinagogoje kad visi runkeliai taptu gojais ....
VISI KOMENTARAI 14

Galerijos

Daugiau straipsnių