G. Landsbergis: premjeras siekia sumenkinti prezidento galias

  • Teksto dydis:

Premjeras Saulius Skvernelis atidėliodamas sprendimus dėl susisiekimo ministro Jaroslavo Narkevičiaus siekia atimti iš prezidento Gitano Nausėdos nepasitikėjimo instrumentą, sako opozicinių konservatorių lyderis Gabrielius Landsbergis.

„Esminis dalykas – atimti iš prezidento nepasitikėjimo instrumentą. Pirmas ministras, pirmas prezidento mūšis dėl nepasitikėjimo ministru. Jei prezidentas jį pralaimi, klausimas, kaip bus su kitu ministru, kaip bus su premjeru.(...) J. Narkevičiaus gynyba yra skiepas ateičiai“, – Žinių radijui penktadienį sakė G. Landsbergis.

Jo manymu, kovodamas ne tiek už J. Narkevičių, kiek prieš G. Nausėdą, premjeras siekia įgyti imunitetą, ateityje apsaugant ir save, ir kitus Vyriausybės narius nuo galimo nepasitikėjimo.

„Pagrindinis argumentas yra tas, kad jei jie apgina J. Narkevičių, Vyriausybė ir S. Skvernelis, tokiu būdu jis įgyja imunitetą bet kokiems klausimams ir dėl savęs paties ar dėl kokio kito ministro, kuris iškiltų ateityje, jei iškils“, – svarstė konservatorių vadovas.

Pirmas ministras, pirmas prezidento mūšis dėl nepasitikėjimo ministru. Jei prezidentas jį pralaimi, klausimas, kaip bus su kitu ministru, kaip bus su premjeru.

Pasak jo, premjeras žaidžia „tokį katės ir pelės žaidimą, matyt, yra įsitikinęs, kad jis šiame žaidime yra katė“.

„Laikas parodys, kaip ten yra iš tikrųjų“, – pridūrė G. Landsbergis.

Prezidentas G. Nausėda ne kartą ragino J. Narkevičių atsistatydinti. Pats Lietuvos lenkų rinkimų akcijos – Krikščioniškų šeimų sąjungos deleguotas ministras trauktis atsisako. Jį užtaria ir valdančiosios koalicijos partijų lyderiai.

Premjeras S. Skvernelis teigė sprendimą dėl ministro priimsiąs po valdančiosios koalicijos partnerių pasitarimo sausio viduryje.

Prezidentas praėjusią savaitę pareiškė, jog sausio viduryje planuojama išplėstinė valdančiosios koalicija taryba yra paskutinė riba sprendimui dėl J. Narkevičiaus atidėti.

G. Nausėda portalui delfi.lt neatmetė galimybės, kad J. Narkevičiaus klausimas gali išprovokuoti ir paties premjero atsistatydinimą. Premjeras anksčiau taip pat yra užsiminęs, kad su susisiekimo ministru susijusi situacija gali privesti iki Vyriausybės pasitraukimo.

Susisiekimo ministras sulaukė kritikos dėl Lietuvos pašto valdybos atleidimo, gyvenimo Seimo viešbutyje aplinkybių, elgesio per komandiruotę užsienyje, lėšų skirstymo asfaltuoti keliams. Papildomų pinigų keliams sulaukė J. Narkevičiaus rinkimų apygarda bei gatvė, kurioje gyvena premjeras S. Skvernelis.

Vyriausioji tarnybinės etikos komisija yra pradėjusi tyrimus ir dėl ministro J. Narkevičiaus, ir dėl premjero S. Skvernelio.



NAUJAUSI KOMENTARAI

kauniete TO AS TO ALGIS

kauniete  TO AS TO  ALGIS portretas
DU KONSERVINIAI ŠUDMALEI EINA PER VISA SPAUDA IR NIEKAIP NEGALI SUSTOTI NORS MATO KAD ŽMONĖS JUOS NEPALAIKO VISTIEK NESAMONES RAŠINĖJA ATSIPEIKĖKIT DU GAIDŽIUKAI

JONAS TO ZIGMAS

JONAS  TO ZIGMAS portretas
NU IR KO ČIA TAIP ISIVAŽIAVAI TAVO GARBINGAS ŽMOGUS ANUKĖLIS KOMUNISTO KGB ANUKAS IR NETERŠK KITU ŽMONIU ZIGMAI JEI ESI KONSERVINIS BRUDAS

Rasa TO ARVIDAS

Rasa  TO ARVIDAS portretas
Ko tu buki nepirkai žemės aš taipat prisipirkau nes leido lietuvos įstatimai o dabar bamba griaužia gaideli ARVYDELI blogai nesinervuok viskas teisėtai
VISI KOMENTARAI 52

Galerijos

Daugiau straipsnių