G. Landsbergis apie protestuotojų sulaikymą Rusijoje: kontrolė slysta, pone Putinai

Masiniai protestuotojų sulaikymai šeštadienį Rusijoje vykstančiose demonstracijose yra Kremliaus režimo silpnėjimo ženklas, sako Lietuvos užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis.

Savo įraše socialiniame tinkle „Twitter“ šeštadienį ministras paragino V. Putiną paleisti sulaikytuosius, tarp kurių yra ir prieš savaitę sulaikyto opozicijos lyderio Aleksejaus Navalno žmona.

„Taikių protestuotojų, įskaitant Juliją Navalnają, sulaikymas ir areštas yra tolesnis silpnėjančio režimo ženklas. Kontrolė slysta, pone Putinai. Paleiskite savo žmones“,– „Twitteryje“ šeštadienį paskelbė G. Landsbergis.

LRT radijui ministras sakė, kad situacija Rusijoje primena prieš pusmetį Baltarusijoje prasidėjusius masinius sulaikymus, kuomet į gatves protestuoti prieš prezidento rinkimus laimėjusiu pasiskelbusio Aliaksandro Lukašenkos režimą išėjo tūkstantinės minios.

„Tai, kas vyksta Maskvoje, visiškai primena tą patį: išsigandusi Aleksejaus Navalno valdžia pradėjo taikius protestuotojus sodinti į kalėjimus ir kitaip juos malšinti. Man atrodo, kad čia yra kelias ta pačia kryptimi, kuria nuėjo Aliaksandras Lukašenka“, – teigė G. Landsbergis.

Kremliaus kritiko A. Navalno šalininkams išėjus į gatves po jo raginimo protestuoti prieš prezidento Vladimiro Putino režimą, pranešama, jog sulaikyta per 1,5 tūkst. asmenų, Maskvoje kilo protestuotojų susirėmimai su policija.

Taikių protestuotojų, įskaitant Juliją Navalnają, sulaikymas ir areštas yra tolesnis silpnėjančio režimo ženklas.

Masinius protestus paraginęs surengti aktyviausias V. Putino kritikas praėjusį savaitgalį grįžo į Maskvą kelis mėnesius praleidęs Vokietijoje, kur buvo gydomas po apnuodijimo nervus paralyžiuojančia medžiaga „Novičiok“. Jis buvo sulaikytas Šeremetjevo oro uoste ir nugabentas į tardymo izoliatorių.

A. Navalno areštas sulaukė aštrios Vakarų reakcijos, JAV, Europos Sąjunga, Prancūzija ir Kanada paragino paleisti opozicionierių, ES tarsis dėl sankcijų už sulaikymą atsakingiems asmenims.



NAUJAUSI KOMENTARAI

jooo

jooo portretas
tas ,,nukentejusysis,, nuotraukoje isaiskintas, ir kai policija nuejo pas ji i namus rado ji sveikut sveikuteli pasislepusi uz mamytes sijono...stai tokia ir lietuvisku valdziazmogiu propoganda,kad spausdina nuotraukas neisitikine ar tai yra tiesa...svarbu,kad ,,rusai puola,,...

nedrįstu vadinti šio konservatorų TIPO ministru,

nedrįstu vadinti šio  konservatorų TIPO  ministru,  portretas
kuris, lyg ŽVAIRIAAKIS OŽYS kuris mato tik vieną r u o ž ą, o ---privalėtų matyti d a u g e l įvykių, kurie tuo metu vyksta PASAULYJE, --- jo laikysena v i s i š k a i tapati , kaip KOMJAUNUOLIO,-- net ne viską g e b a pakartoti tai , ką sako KITI, ir Lietuvos gyventojams yra v i s i š k a i nesvarbu- jie yra n e s a v y s t o v ū s ir BESTUBURIAI--formuojant užsienio politiką

Anonimui

Anonimui portretas
Lietuva visų gimtinė, ne politinės grupės įkaitė. Kas vyksta paskutiniais metais, neramina. Vietoj to kad laikytųsi neutralumo, kurstoma priešprieša. Karinio konflikto atveju būsim sumalti į miltus. Kas masto, jau išvažiavo arba kraunasi lagaminus.
VISI KOMENTARAI 65

Galerijos

Daugiau straipsnių