EP nagrinės klausimą dėl režimo organizuojamo pabėgėlių srauto iš Baltarusijos

  • Teksto dydis:

Europos Parlamento Piliečių laisvių, teisingumo ir vidaus reikalų (LIBE) komitete priimtas sprendimas svarstyti klausimą dėl Aliaksandro Lukašenkos režimo organizuojamo pabėgėlių gabenimo į Lietuvą iš Baltarusijos.

Pasak pranešimo, sprendimas priimtas po EP narės Rasos Juknevičienės kreipimosi prašant ES mastu nagrinėti susidariusią situaciją, kai A. Lukašenkos režimas organizuoja pabėgėlių srautus per Baltarusijos–Lietuvos sieną.

„Per pastarąsias kelias savaites šimtai migrantų, daugiausia – iš Irako, kirto Lietuvos–Baltarusijos sieną. Tai kitokia migracija, ją remia diktatorius Lukašenka, naudodamas valstybės resursus. Tai hibridinio karo apraiška. Todėl šį klausimą svarbu svarstyti ir analizuoti Europos Parlamente“, – teigė R. Juknevičienė.

LIBE posėdis vyks kartu su Užsienio reikalų (AFET) komiteto posėdžiu. Jame dalyvaus komisarė Ylva Johansson iš Švedijos ir Europos sienų ir pakrančių apsaugos agentūra FRONTEX Vykdomasis direktorius Fabrice’as Leggeri.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
V.LANZBERGIUI kaip ir bet kuriam partijos vadovui nereikia protingu reikia ištikimų.Protingus išmetė, arba jie patys išėjo.Liko tik ištikimi LANZBERGIUI adeptai ,mažai galvojantys.R.JUKNEVIČIENE iš tu.O kas bus jei jos paklaus kokios priežastys privertė BALTARUSIJA organizuoti ta pabėgeliu procesa.nors žynau kad tikros teisybes ji nepasakys,bus eilini karta RUSAI puola,apie hibridini karą ir iš viso visos blogybes iš RYTU.Nesuprantu lanzberginiu žodžiais jie prieš RUSIJA ir jos vykdoma politika o darbais ka tik jie padaro tai tik nauda RUSIJAI.Idomu kur didele dalim dingo TSSR LIETUVOS TSR saugumo archyvai o likučiai užslaptinti.BET idomiausiai kad pačius idomiausius popieriukus tai MASKVA turi,bet neskelbia, nedurni paskelbsi nebegalesi šantažuoti.

Patriotas

Patriotas portretas
Pirmiausia reikia turėti įrodymų, kad būtent Lukašenka organizuoja emigrantų atvykimą i Lietuvą.Nusišnekejai,bet kokiam kaltinimui reikia pateikti įrodymus,o ne šiaip pletkais užsiimti.Seniui muzikantui ir jo anūkui padedi marazmų užsiimti.Klimsta Lietuva, kuo toliau ,tuo giliau i mėšlą.Manau išsikapstyti iš jo bus sunku.Jeigu to nesuprantate, bus blogai.Labai gaila ,kad valstybę valdė , valdo nemokšos ,be jokio supratimo, apie daug ką.

Fitas

Fitas portretas
Kaimo daktarė, kuri turėjo turi diplomą ir jokios naudos is jo.Poitike apsikakojusi, teko būti pas ją priėmime, sąmoningai norėjau to susitikimo ,norejau įvertinti kokia ji politikė ir ką, žinote ,be pasiruošimo nežinojo ką atsakyti i klausymus ,ir kalbėti nezinojo ką . Galva tuščia , Lietuva jai nesvarbi , supratau ,kad muzikantas suraso natas ir nukreikia ka, kaip reikia kalbėti ir groti.Matomai ji Seime savo brolio biznį prastuminejo,tai jai buvo svarbiausia.Jai jos vyrai net nebuvo svarbūs ,nuo vieno ,prie kito ir visi nesvarbus. Tokia nuomonė apie ją liko.Geda Lietuvai tokias ministres tureti ,
VISI KOMENTARAI 19

Galerijos

Daugiau straipsnių