E. Masiulis: Liberalų sąjūdžiui pasislėpti už mano nugaros nepavyks

Buvęs Liberalų sąjūdžio pirmininkas, dabar vienas iš kaltinamųjų didelio masto politinės korupcijos byloje Eligijus Masiulis naujajai pirmininkei Viktorijai Čmilytei-Nielsen ne tik palinkėjo sėkmės darbuose, bet ir priminė, kad byloje kaltinimai pareikšti ir pačiai partijai, todėl „pasislėpti už kitų nugaros ir tyliai pralaukti tikrai nepavyks“.

„Įvairiose vietose sutikti žmonės nuolat klausinėja, kaip vertinu pokyčius Liberalų sąjūdyje. Viktorija yra puikus pasirinkimas. Ir linkiu Jai kuo didžiausios sėkmės! Bet jeigu kas nors iš senos partijos vadovybės galvoja, kad garsiojoje byloje bus galima visus šunis sukarti ant Masiulio, tai taip nebus. Priminsiu, kad kaltinimai yra pareikšti ir partijai, kaip juridiniam asmeniui. Todėl pasislėpti už kitų nugaros ir tyliai pralaukti tikrai nepavyks“, – feisbuko paskyroje rašo E. Masiulis.

ELTA primena, kad „MG Baltic“ politinės korupcijos byloje įtariama, kad politikai, imdami kyšius iš „MG Baltic“, palaikė ar inicijavo koncernui palankius sprendimus Seime bei kitose valstybės institucijose, taip pat darė poveikį nulemiant viešųjų pirkimų laimėtojus.

Bet jeigu kas nors iš senos partijos vadovybės galvoja, kad garsiojoje byloje bus galima visus šunis sukarti ant Masiulio, tai taip nebus.

Įtariama, kad buvęs Liberalų sąjūdžio tarybos narys Šarūnas Gustainis gavo daugiau nei 8 tūkst. eurų kyšį, buvęs „darbietis" Vytautas Gapšys – daugiau nei 27 tūkst. eurų. Seimo narys Gintaras Steponavičius kaltinamas piktnaudžiavimu, nesant kyšininkavimo požymių. Buvęs Liberalų sąjūdžio pirmininkas Eligijus Masiulis įtariamas paėmęs daugiau nei 106 tūkst. eurų kyšį.

Darbo partija įtariama kyšininkavimu ir prekyba poveikiu, Liberalų sąjūdis – kyšininkavimu, prekyba poveikiu ir piktnaudžiavimu, o „MG Baltic“ įtariamas šių partijų papirkimu ir prekyba poveikiu.

Ikiteisminio tyrimo metu apklausta daugiau nei 150 asmenų, iš kurių daugiau kaip 50 – praėjusios ir šios kadencijos Seimo nariai, keletas buvusių ministrų, Europos Parlamento narių. Atlikta daugiau nei 200 apklausų ir daugiau nei 30 kratų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Kada pasodins šitą kyšininką niekada nes .mūsų teisėjai ir prokurorai senai korumpuo Ti šitiė masiuliai kurlianskiai nekalti Avinėliai oVenskiėnė nusikaltėlė tai tokia Mūsų Lituva Birutė Vyšnė

Petras

Petras portretas
Tai ta suknista , nupirkta ir susikompromitavusi lietuvos teisėsauga kada nors, po šimts pypkių, ta kyšininką ir korupcionierių masiulį pasidins????

mimis

mimis portretas
Masiuli skandink visus liberastus, pažiurek ka su Malinausku padare kai jis išėjo iš komunistu partijos.
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių