Dyzelinui ruošiami didesni akcizai – kaina dar labiau priartės prie benzino

  • Teksto dydis:

Kitąmet siūloma padidinti akcizą dyzelinui, dėl to šie degalai pabrangtų apie 2 centus už litrą. Degalinių atstovai jau piktinasi, nes vilkikai gali degalus pilti Lenkijoje, penktadienį praneša portalas 15min.lt.

Apie tai, kad Vyriausybė numato siūlyti didinti akcizų tarifus dyzeliniams degalams, portalui patvirtino finansų ministras Vilius Šapoka: šiuo metu taikomas akcizo dydis – 330,17 eurų už 1000 litrų, kitąmet planuojama akcizą pakelti iki 347 eurų. „Dėl mokestinių veiksmų dyzelinių degalų kaina galėtų padidėti padidėti apie 0,02 euro už litrą“, – portalui teigė V.Šapoka. Tai sumažintų skirtumą tarp dyzelino ir benzino kainos, kuris šiuo metu siekia apie 10 centų.

Lietuviškų degalinių sąjungos vykdomasis direktorius Vidas Šukys piktinasi, kad į pateiktus rinkos dalyvių atsiliepimus Finansų ministerija neatkreipė dėmesio. „Circle K Lietuva“ degalų kategorijos vadovas Ignas Klimaitis sako, kad Lietuva artėja prie pavojingos ribos, kuomet krovinių vežėjai degalų prisipylimui gali rinktis Lenkiją.

Europos Sąjungos reikalaujamas minimalus dyzelino akcizas šiuo metu siekia 330 eurų už 1000 litrų. Anksčiau ministerija skelbė ir planus dėl žymėto dyzelino akcizo didinimo nuo 21 euro iki 56 eurų už 1000 litrų – dėl to ūkininkams dyzelinas pabrangs apie 4 centus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Aha

Aha portretas
O sake,kad nauju mokesciu nebus,brangindami isgyvenimui butinus produktus jie kovoja su socialine atskirtimi ir nelygybe.Kiek atsimenu pabranginus degalus kyla absoliuciai visos prekiu ir paslaugu kainos. Kas labiausiai varo zmones i nevilti,ogi didziule inflecija atsiradusi po euro ivedimo,kuri nesustabdomai vis dideja.

Lietuvis

Lietuvis portretas
Valdžios parazitai toliau naikina Lietuvių tautą įdomu kada sukilsime prieš šiuos parazitus

truksta pinigu

truksta pinigu  portretas
pendiusams ismaitinti...???
VISI KOMENTARAI 12

Galerijos

Daugiau straipsnių